— All befatning med saken er nå erkjent, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

Det var mandag kveld at to menn på henholdsvis 22 og 24 år ble pågrepet i forbindelse med en narkorazzia mot en leilighet på Løvstakksiden. Totalt 25 cannabisplanter ble beslaglagt i aksjonen. Ytterligere en mann ble tirsdag pågrepet og mistenkt i saken. Alle tre er nå løslatt av politiet.

I forklaringen skal en av de pågrepne har forklart at han var hovedmannen og erkjent befatning med det meste av cannabisplantasjen. I tillegg har en annen av de siktede erkjent en mindre del. Sistemann har i sin forklaring nektet å ha noe forbindelse med cannabisplantasjen.

Dyrket i flere måneder

Ifølge politiadvokaten har det i forklaringene til de to mennene som ble pågrepet mandag kommet fram at dyrkingen skal ha foregått over en periode på flere måneder.— De har selv fortalt at de har dyrket i to til tre måneder, sier Knutsen-Berge.

Til eget bruk

Politiadvokaten estimerer at cannabisplantene totalt ville tilsvart mellom to og tre kilo røykbart materiale. Det tilsvarer en gateverdi på mellom 200.000 og 300.000 kroner. Plantene er nå destruert, og prøver sendt til Kripos for analyse.

— Mennene hevder at det var til eget bruk, selv om mengden tilsier at det nok ikke stemmer. Men det får retten ta stilling til, forteller hun.

Knutsen-Berge vil så langt ikke spekulere i hvor lang straff de tre mennene kan vente seg som følge av dyrkingen. Men hun understreker at beslagets størrelse langt ifra er vanlig i Bergen.

Brukte telt som drivhus

Ifølge et vitne til aksjonen mandag, fylte politiet opp flere politibiler før de ga seg. Aluminiumstelt, lamper og duker ble i tillegg til cannabisplantene beslaglagt. På flere av soverommene var det satt opp drivhus som ble brukt til dyrkingen.

— Det virker som om politiet mener de drev produksjon i rimelig stor skala. Det var nesten som hentet fra en episode av tv-serien «Weeds», sa nabo Elisabeth Thomassen til BT etter å ha vært vitne til aksjonen. Hun fikk med seg pågripelsen fra sin egen leilighet rett over gaten.

— Politiet spurte oss om vi ikke hadde kjent en merkelig lukt fra huset i det siste, men det hadde vi ikke. Jeg syns det er bra at de blir tatt, hvis det stemmer at de driver med cannabisproduksjon midt i et boligstrøk, sier Thomassen.

PLANTASJE: Det ble oppdaget dyrking i flere av rommene i boligen politiet aksjonerte mot mandag.
Politiet