Nordnes-lagene tar sine lagnavn fra dyrene på Akvariet. Dermed har de fått ganske uvanlige navn i fotballsammenheng.

— Vi har vært på Akvariet og så på kvelerslangene. Jeg holdt dem. De er kule og fine, smiler den tøffe åtteåringen, og avslører at ikke alle på laget våget å holde i slangene.

Vil være løve

Årets Voss Cup var andre gang spillerne fra Nordnes deltok. Sist tapte de alle kampene sine. I år slo de til med to seirer på fire kamper.

— Det har gått veldig bra. Vi er blitt flinke til å drible og score, forteller Felix.

Han synes det gøyeste med cupen har vært å spille sammen med laget, men tror ikke det ville gått like bra om ekte kvelerslanger skulle spille.

— Da hadde de sikkert kvelt ballen, tror Felix.

I siste kamp møtte Nordnes-guttene et annet dyrisk lag, nemlig Askøy Flaggermus. Flaggermusenes Casper Osvold (8) er for øvrig ikke helt fornøyd med navnet. Askøy-gjengens navn refererer til superhelten Batman, men Casper er ikke fan lenger.

— Akkurat nå er Batman litt kjedelig. Jeg vil heller at laget skal hete Løve. De løper fortere enn flaggermus, forklarer Casper.

Ugle og edderkopp

Løver var det for øvrig mange av på Voss. Blant annet Fana, Kjøkkelvik, Varegg, Eidsvåg, Lyngbø, Gneist, Follese, Bønes og Askøy hadde lag med dette navnet.

Andre hadde tatt mer originale dyrenavn. Åsane hadde lag som het Edderkopp og Ugle, Gneist og Austevoll hadde begge lag med navnet Spekkhogger. Et annet Nordnes-lag het Krokodiller, mens Sædalens lag hadde valgt å kalle seg for Helldalsrevene.

I tillegg til de dyriske navnene var mange farger representert, blant annet rød, blå, grønn, hvit, gul, sølv, turkis, lilla, fiolett, lyseblå, burgunder, oransje og til og med azur og maroon.

Til tross for alle mulighetene, er Nordnes Kvelerslangers Felix fornøyd med sitt eget lags navn. Men hva ville han ha gjort om han hadde fått sjansen til å bytte til hva som helst?

— Jeg ville ha hett det vi heter nå, fastslår han.

DYRISK DUELL: Felix Einarsen Sanchez (8) fra Nordnes Kvelerslanger går i bakken i duell med Casper Osvold (8) fra Askøy Flaggermus.
VARMET OPP: Jentene fra Viljar varmet opp med å klappe og synge. - Vi synger at min far er bossmann, min mor er baker, min storesøster er fjolle, min storebror er cowboy og babyen er skrikerunge, forteller Frida Storheim (7), som tror den spesielle oppvarmingen hjelper masse når de skal spille kamp.
REGNSKYLL: Været på Voss var for det meste fint, men lørdag kom det en regnskyll midt på dagen. Innbytterne på et av Ørnars jentelag prøver å holde seg tørre på sidelinjen mens de venter på å komme inn på banen.
CAMPINGLIV: Flere av spillerne på Søre Neset 98 overnattet i campingvogn på Voss i stedet for å sove på skole. - Campingvogn er best, da slipper vi å legge oss tidlig! forteller Vegard Ludvigsen (10, nr. 3 fra venstre), og forteller at familien skal kjøre til Frankrike i sommer. Kanskje campinglivet hjalp, Søre Neset-guttene gjorde det veldig bra i kampene sine. Bak f.v. Kristian, Christoffer, Vegard. Foran f.v. Anders, Stian, Joachim, Kristoffer-Robin.
TURNET: F.v. Benjamin Mayhew (8), Aina Hanstvedt (8) og June Borge Halland (7) varmet opp på sidelinjen med litt turn. - Når du turner blir du sterk i kroppen, og da får du mye kraft og kan sparke hardere! forteller Aina. Både Aina og June har pappaene sine som trenere når de spiller på Fri blå, og det synes de er helt topp.
BADEMORO: Det utendørs svømmebassenget på Voss er populært, og Mia Svendsen (8) fra Tertnes jenter 99 benyttet sjansen til å ta seg en frisk dukkert mellom kampene. - Jeg synes vannet var varmt. Vi har vunnet alle kampene, så vi feirer med å bade. Det beste med cupen er å spille kamp og vinne, men det er kjempegøy å bade også, synes Mia.