I formiddag var kvinnen på legevakten for å bli lappet sammen.

Lokket ham ut

Historien startet natt til i dag. En bil blir stoppet i Fyllingsdalen. Politiet mistenker føreren for å være ruset. I bilen finner de også mannens hund, en schæfer.

Hunden knurrer og liker dårlig politiets nærvær. På morgenkvisten blir derfor kenneleieren kontaktet, som så ofte før i slike situasjoner.

Det var en lite begeistret schæfer hun møtte. Naturlig nok var han opptatt av å passe på bilen som eieren hadde plassert ham i.

Etterhvert fikk kvinnen imidlertid lokket hunden ut etter hvert. Han fikk luftet seg og avreagert.

Bitt seks ganger

På vei tilbake stoppet dyrevennen ved Skjoldskiftet for å kjøpe noe på bensinstasjonen. Da hun kom tilbake i bilen endret situasjonen seg. Schæferen begynte å knurre på sjåføren. Kvinnen bestemte seg for å ta hunden ut. Da gikk han til angrep.

Schäferen skal ha bitt minst fem-seks ganger, etter det bt.no forstår.

Kenneleieren kjempet det hun kunne for å få hunden unna, samtidig som det kom flere personer til. Mannen som var sammen med henne, greide å få tak i hunden, og festet han til et tre. Der ble han stående til noen som kjente den kom for å hjelpe politiet.

Levert tilbake

Kenneleieren har ennå ikke bestemt seg for om hun vil be om at hunden blir avlivet, slik hun har mulighet til.

Politiet forteller at hunden er levert tilbake til hundeeierens familie.

— Etterforskningen avgjør hva som skjer med den videre, sier politiførstebetjent Rolf Egil Fosse ved Fana politistasjon.