30-åringen slapp ikke inn igjen på utestedet Treskværket i Førde etter en røykepause. Han begynte å æreskjelle dørvakten, kalte ham en «pikksugar» og oppførte seg aggressivt. Da politiet kom til nektet mannen å fjerne seg fra området.

Dermed bar det i arresten med 30-åringen. På vei inn i arresten på lensmannskontoret i Førde slo han en politibetjent i skulderen og skapte seg vanskelig. Han sa da «Eg skal drepe dokk alle». Selv om det totalt var fire politibetjenter til stede, mente retten at han hadde prøvd å unndra seg arrest og dømte ham for dette.

Æreskjellingen av politibetjenten kom først da mannen skulle løslates. «Forbanna rasshøl» og «rævsleiker» kvitterte han på vei ut av arresten. Mottakeren var samme politibetjent som han tidligere slo til.

For slaget, ukvemsordene mot politibetjenten og for å ha nektet å etterkomme påbud fra politiet ble mannen dømt. Straffen ble 21 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år, og en bot på 7000 kroner. Mannen må også betale saksomkostninger til det offentlige med 2000 kroner.

Æreskjellingen av dørvakten var derimot gratis. Den kostet ikke mannen noe som helst.