Neste måned åpner Studentsamskipnadens nye bygg i Sverres gate i Bergen sentrum, der leiligheter på 29,5 kvadratmeter koster 5900 kroner. Etter at Bergens Tidende skrev om boligprosjektet i går kimte det hos Studentsamskipnaden i Bergen (SiB).

— Folk har ringt oss i dag på bakgrunn av det som har stått i Bergens Tidende og bedt om bolig, sier boligdirektør Ivar Henriksen i SiB.

Fem-seks leiligheter er allerede utleid, og Henriksen regner ikke med at det blir noen vansker med å få fylt opp huset.

Her er det hvite vegger, belegg på gulvet, fliser på badene og soverom og kjøkken i de største leilighetene. Og bredbåndstilkobling og 18 TV-kanaler.

— Vi prøver å tilby det studentene etterspør. Og studentene etterspør trygge boliger sentralt, sier Henriksen.

Han bestrider at SiB tar en ublu pris for leilighetene i Sverres gate 28. Huset skal romme inntil 37 personer, fordelt på 27 leiligheter. Fordelt på hver beboer utgjør dette 2900 kroner måneden i renter og avdrag av et lån på 11 millioner kroner, sier Henriksen. I tillegg kommer 600 kroner måneden til blant annet kommunale avgifter, forsikring, vedlikehold og drift av utleievirksomheten.

ETTERTRAKTET: Denne utsikten kan boligdirektør Ivar Henriksen tilby studenter i Sverres gate 28 i Bergen sentrum. 5900 kroner måneden for de dyreste leilighetene skremmer ikke.
FOTO: JAN M. LILLEBØ