Til sammen satt 23 personer politiet betegner som fotballpøbler i arresten ved midnatt. De fleste ble løslatt i løpet av natten, og lørdag morgen var ni personer i politiets kjeller.

— Det er en god blanding av fotballpøbler og andre bråkmakere. De er pågrepet for alt fra forulemping av polititjenestemann til slåssing i byen. De vil bli løslatt i formiddag, og får forelegg fra 5000 kroner og oppover, sier jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt, Rudolf Christoffersen.

Dyrest ble kvelden for en såkalt casual fra Bergen, som etter fotballkampen ble pågrepet da han ifølge politiet helt uprovosert gikk løs på en person i sentrum.

— Han fikk en bot på 12.000 kroner, sier Christoffersen.

Ved 23-tiden fredag kveld ble flere av bråkmakerne som var på besøk fra Oslo løslatt og sendt tilbake med buss eller tog til Østlandet. Et stort antall politifolk var til stede og så til at det hele gikk rolig for seg da nattoget skulle gå.

- Kastet stein

En av personene som satt i arresten i går kveld ble pågrepet etter å ha kastet stein mot et hageselskap i nærheten av Stadion.

— Politiet observerte en gjeng med østlendinger som var ute etter å finne noen å slåss med. Èn var særlig aggressiv og begynte å kaste stein mot de som tilfeldigvis stod i et gårdsrom. Han traff ingen med steinene, men ble pågrepet av politiet og fikk en bot på 6000 kroner, sier Christoffersen.

Steinkasteren ble sendt hjem igjen med toget. Han er under 18 år og foreldrene vil derfor bli varslet. Det vil bli gjort med alle som er innbrakt som ikke er myndig.

- Fornøyde med kvelden

Ifølge politiet gikk 16. mai-kvelden med risikokampen mellom Brann og Vålerenga relativt rolig for seg.

— Politiet sin generelle oppfatning er at vi er fornøyd med kvelden. Vi tror den raske inngripenen har bidratt til å hindre at det oppsto ytterligere voldsepisoder, sier Christoffersen.

Møttes for å slåss

Litt etter klokken 18 fredag kveld omringet nemlig flere titalls politifolk Ny-Krohnborg skole. Der var om lag 40 såkalte casuals samlet, ifølge politiet fordi de hadde avtalt å møtes for å slåss.

Etter sammenstøtet på Ny-Krohnborg skole ble én satt i varetekt, og 15 personer satt i arresten for fyll og bråk.

Se video: Casuals pågripes | Politiaksjon mot casuals — Ute etter å slåss

I tillegg til samlingen ved Ny-Krohnborg skole var det også bråk ved Danmarkskroen før kampen.

– Det har vært mer festing enn normalt, og noen ølglass gikk ut av et vindu, sier Stiegler.

Pågripelsene ved Ny-Krohnborg skole gikk stort sett rolig for seg, med unntak av et par som gjorde høylydte protester og blant annet ropte «nazi-politi».

Klappet i arresten

De fleste av det politiet kaller bråkmakere skal være fra Bergen.

Mens de pågrepne fotballpøblene ble kjørt til arresten gjennom krysset på Danmarksplass, hadde casuals med Vålerenga-tilknytning plassert seg strategisk opp mot autovernet i krysset. Derfra klappet og plystret de på politibilene som kjørte forbi, før de trakk seg tilbake til området rundt Danmarkskroen.

Fotfulgte casuals

Politiet fotfulgte også casuals fra Oslo fra de kom med toget til Bergen fredag ettermiddag.

Like før klokken 15.30 fredag stilte politiet opp utenfor Dickens, i en massiv politiaksjon mot casuals fra Vålerenga.

— Vi fotfølger casuals for å markere oss. Det er ikke noe som har skjedd ennå, men toleransegrensen er lav. Vi har tall for hvor mange det er her i byen, sa operasjonsleder Per Stiegler.