I et brev fra Forsvarsdepartementet datert 29. juni går det frem at et norsk militært kjøretøy i fjor sommer var innblandet i en noe kuriøs trafikkulykke i Danmark.

Forsvarsdokumentet er arkivert med tittel «Skade mellom regnr 57655 og en dansk ”knallert!”», og gjelder altså et noe ublidt møte mellom en Opel Vectra Caravan og en uheldig danske på knallert.

Bilføreren ble ilagt en bot for overtredelse av paragraf 26 i den danske færdselsloven, men uhellet viser seg nå å bli dyrere for sjåføren i kongens klær.

Må betale forsikringspenger

Det aktuelle brevet er sendt til Dansk forening for internasjonal motorkøretøjsforsikring. Her innrømmer Forsvarsdepartementet at utlegget forsikringsselskapet har hatt i forbindelse med en av sine kunder, skyldes trafikkuhellet.

Departementet har derfor valgt å overføre 55.964,40 danske kroner for å gjøre opp for knallert-kollisjonen.

På grunn av ferieavvikling hos Forsvarsdepartementet, lyktes det ikke bt.no å få klarhet i om føreren eller skattebetalerne til slutt må dekke regningen.

NOSTALGISK: En knallert er en sykkel påmontert motor, og altså en slags mellomting mellom sykkel og moped. Bilde er fra Oslo i 1952. Siden den gang har utviklingen gått mer i retning moped.
SCANPIX