Kvinnen ble i går varetektsfengslet frem til 25. juli, siktet for forsøk på mordbrann, som har en øvre strafferamme på inntil 21 år.

Det var torsdag denne uken at den 32 år gamle kvinnen så seg nødt til å ta drastiske virkemidler i bruk for å få samboeren til å flytte fra leiligheten de to deler. Kvinnen og samboeren hadde over lengre tid hatt en konflikt gående, blant annet fordi mannen skal ha hatt et kjærlighetsforhold til en annen kvinne.

Boligblokk

Etter en hel dag med krangling og slåssing, oppsøkte kvinnen politiet, og ba om deres hjelp til å få samboeren til å flytte. Da politiet ikke kunne gjøre noe, gikk hun rett på butikken, kjøpte en flaske tennvæske og helte den utover gulvet i leiligheten. Men hun tente ikke på.

Kvinnen fortalte i Bergen forhørsrett at hun gikk fra rom til rom og sprutet med flasken. Paret bor i en leilighet i tredje etasje, i en boligblokk med til sammen 10 leiligheter.

Truet 10-åring

Kvinnen er også siktet for å ha truet en 10 år gammel gutt med kniv. Hun erkjente i forhørsretten å ha rettet en kjøkkenkniv mot guttens strupe, etter at 10-åringen flere ganger skal ha kastet vann på kvinnens sønn.

— Jeg sa at jeg skulle skjære av ham hodet hvis han kastet vann på sønnen min en gang til, innrømmer kvinnen.

Forholdet fant sted i slutten av mai i år.

Bergen forhørsrett fant at det var skjellig grunn til å mistenke kvinnen for de forhold hun er siktet for. Det hersket en viss uenighet om hvorvidt hun hadde hatt til hensikt å tenne på leiligheten, men retten la vekt på at hun i avhør har vedkjent at hun hadde tenkt å tenne på.

Retten mente også at gjentakelsesfaren var stor, og kvinnen kunne ikke love at hun ikke ville begå flere lovbrudd dersom hun ble løslatt.

Siktede påkjærte kjennelsen om varetektsfengsling.