En bil sto i brann i parkeringshuset ved Bytunet på Leirvik på Stord i går kveld, og politiet er ikke i tvil om at den er påtent.

Det var avisen Sunnhordland som først skrev om bilbrannen.

– Det sto en bensinkanne igjen ved bilen, og vitner forteller at de har sett en gruppe ungdommer løpe bort fra stedet like før, sier operasjonsleder i Sunnhordland politidistrikt, Odd Magne Haavarsen.

– Har førsteprioritet

Bilen tilhører en privatperson fra Stord, men ble benyttet av en polititjenestemann. Saken er fortsatt under etterforskning, og operasjonsleder vil ikke spekulere i motivet for brannstiftelsen.

10-literskannen med bensin som ble funnet ved bilen var tre kvart full.

– Så lenge det ikke skjer noe annet har denne saken førsteprioritet, sa operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Sunnhordland i går.

Fikk store skader

Politiet fikk melding om brannen klokken 20.05 lørdag kveld. Brannvesenet var raskt på plass og konstaterte at det brant både i fronten og bak på bilen, skriver Haugesunds Avis.

Brannen ble raskt slukket, men bilen fikk betydelige skader.

Ungdommene som ble sett skal ikke være pågrepet, og politiet er interesserte i tips dersom noen som befant seg i området har sett noe mistenkelig.

Bilen som brant er en Ford Escort.