— Det er tydelig at Dyno Nobel ikke har hatt helt kontroll på hvor mye dynamitt de har. De sa at det manglet tre kilo etter tyveriet, men vi fant altså 23 kilo på stedet i skogen slik siktede hadde beskrevet, sier politioverbetjent Tore Salvesen til bt.no.

I tillegg fant politiet fire bokser med TNT, en del lunter og noen elektriske fenghetter.

Politiet ser alvorlig på at Dyno Nobel ikke har kontroll på hvor mye dynamitt de faktisk har på lager.

— Det er helt tydelig at rutinene ikke har vært gode nok, så lenge 20 kilo dynamitt kan være på avveie uten at de vet det, sier Salvesen.

Politiet vil ha en gjennomgang med de ansvarlige for å gjennomgå rutinene.

— Lensmann Harald Andersen vil gå gjennom dette med bedriften så snart det lar seg gjøre, sier politioverbetjenten.

18-åringen har forklart seg to ganger tidligere i saken, blant annet da de to siktede ble varetektsfengslet torsdag for to uker. Ved begge disse anledningene har begge de siktede sagt at de ikke har noe med tyveriet å gjøre.

— Men i dag kom en av dem med en uforbeholden tilståelse, og ledet oss til stedet der de hadde gjemt sprengstoffet. Vi har ikke avhørt den andre siktete, men det vil skje over helgen, sier Salvesen.

De to ungdommene er kjenninger av politiet, hovedsakelig for vinningskriminalitet. Av hensyn til videre etterforskning ønsker politiet ikke å informere nøyaktig om hvor de fant stoffet, men sier bare at det var gjemt i en skog på Sotra.

— Har mannen sagt hva de planla å bruke dynamitten til?

— Det har de ikke tenkt på, sier Salvesen.

Det var tirsdag i forrige uke at dynamitt og TNT ble stjålet fra Dyno Nobel på Tennebekk.

— Vi ser nå på denne saken som oppklart, sier Salvesen.

STJÅLET: Sprengstoff-beholdere som likner denne er savnet etter innbruddet i Tennebekk. I dag ble det funnet nedgravd i en skog på Sotra.
Foto: Politiet