Flere irriterte passasjerer tok kontakt med bt.no i 15.30-tiden, da det viste seg at de lange køene på Halhjem oppsto på grunn av at en bil med dynamitt fikk nesten hele fergen til Sandvikvåg for seg selv. Akkurat samme situasjon oppsto på Krokeide i slutten av november.

— Jeg skjønner at de må tenke på sikkerheten, men synes det er horribelt at de må gjøre dette midt i rushtiden. Døgnet har jo 24 timer, sier Bjørn Gausvik.

- Mange var irriterte

Atle Halvorsen trodde han var ute i god tid da han kom 20 minutter før fergen skulle gå, og sto som nummer fire i køen. Det hjalp lite. Etter en snau times venting, var det endelig hans tur.

— Det var mye irritasjon på kaien, sier Halvorsen, som er på vei til en håndballkamp han skal dømme.

— Idrettslaget som skal spille kampen er også med. Det ser ut til at vi kommer frem akkurat tidsnok, sier han.

Må følge reglene

Driftsleder for gassfergene til Fjord1, Osvar Bergheim, beklager situasjonen, men sier det er lite selskapet kan gjøre.

— Vi ønsker selvsagt ikke at passasjerer blir stående igjen på kaien, det sier seg selv. Men vi har pålegg om at alle biler som kommer på kaien, skal komme med fergen i den rekkefølgen de kommer. Og med denne typen transport, har vi kun anledning til å ha 43 personer ombord, sier Bergheim.

I tillegg har Statens vegvesen bestemt at kystbussen har førsteprioritet. Dermed ble det bare plass til dynamittbilen, kystbussen og en ambulanse.

— Slik er det bare. Men det er tragisk at dette skjer midt i rushtiden, det er jeg enig i. Det er lettere å håndtere slike situasjoner sent på kvelden og nattestid.

Kan varsles på SMS

Bergheim benytter anledningen til å informere om et nytt tilbud fra Fjord1. Selskapet har fått på plass et varslingssystem for gassfergene i Rogaland og Hordaland, og alle fergene i Sogn og Fjordane.

Les også: Lover SMS-varsling

— Dermed kan vi varsle folk på SMS når vi vet om slike problemstillinger på forhånd, og ellers om det blir kanselleringer eller ventetid utover det som er normalt, opplyser Bergheim.

Tjenesten er gratis, og man kan melde seg på ved å gå inn på nettsidene til Fjord1 Fylkesbaatane.

Synspunkter? Diskuter saken her!