Klokken 22.15 mandag kveld ble politiet varslet om dynamitt som lå usikret på en byggeplass i et boligstrøk i Østre Stiaberget i Godvik.

— Vår patrulje tok hånd om vel syv kilo dynamitt som lå slik at allmennheten kunne få tak i den, sier Morten Kronen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

En bekymret nabo hadde tilfeldigvis oppdaget dynamitten da han gikk i området.

Ble sikret i går

Området ved byggeplassen består av boliger, og veien brukes blant annet som skolevei. Alvøen skole ligger vel to kilometer sør for Østre Stiaberget.

— Det var en som ringte inn som hadde funnet dette, og som hadde en viss kjennskap til sprengstoff. Melder uttrykte bekymring for at dynamitten lå åpenlyst, og den bekymringen delte vi, sier Kronen, og legger til:

— De fleste skjønner at dette er noe man ikke bør tukle med, men det er ikke bare voksne som ferdes i området. Barn og ungdom som ikke har kjennskap til hva dette er, kunne kommet over det.

Politiet sporet opp ansvarlige skytebas, som kom til stedet og sikret dynamitten.

- En forglemmelse

Entreprenøren blir anmeldt.

— Når vi synes det er for uforsvarlig, oppretter vi sak, og det har vi gjort i dette tilfellet. Den ansvarlige vil nok bli innkalt til avhør, og så er det opp til juristen av å avgjøre hva som blir reaksjonen. Det kan bli et forelegg av ukjent beløp, sier Kronen.

Ansvarlig for sprengningen, Trond Olsen, beklager at dynamitten ble liggende usikret.

— Det var rett og slett en forglemmelse. Det er første gang dette skjer for oss, og vi skal skjerpe oss så det ikke skjer igjen, sier han.