Dykkeren, som skal være i midten av 20-årene, er elev ved Statens dykkerskole. Han er igang med en ettårig utdannelse for å bli sertifisert som yrkesdykker. Men under et såkalt progresjonsdykk i Skålevik i formiddag gikk det galt.

— Da dykkeren kom på land, klaget han på smerter i bena og følte seg nummen i kroppen. Dette er klare tegn på dykkersyke, opplyser undervisningsleder Johnny Jensen til bt.no.

Dykkeren ble behandlet på stedet i dykkerskolens eget trykkammer. Klokken 17.20 i ettermiddag kom dykkeren ut igjen. Han skal da ha vært symptomfri, og kjørte selv opp til Haukeland Universitetssykehus for sjekk.

— Vi har ikke registrert noe unormalt ved dykket. Kravene til bunntid og sikkerhetsstopp ble utført på korrekt måte, sier Jensen, og presiserer at dagsformen til dykkeren kan ha spilt inn.

Dykkeren utførte dykket sammen med en annen elev, og ifølge Jensen, skal den andre eleven ikke ha følt noe ubehag etter dykket.

Undervisningslederen sier at dykkerskolen i morgen vil gjennomgå elevens dykkercomputer for å undersøke selve profilen på dykket.

— Først da kan vi se om det har oppstått noe galt under dykket, men foreløpig er det ingenting som tyder på det, sier Jensen.