ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.no

Medelever og andre ved dykkersenteret Nemo Classic Diving i Dolviken i Grimstadfjorden fikk i går formiddag profesjonell hjelp til å bearbeide følelsene etter den tragiske dykkerulykken.

Sportsdykkereleven oppholdt seg på noe over tjue meters dyp torsdag kveld, da han plutselig foretok en fri og ukontrollert oppstigning til overflaten. Hvorfor, vet man foreløpig ikke, men en teori er at 21-åringen plutselig mistet sikten og av den grunn fikk panikk. Da han kom opp, var han bevisstløs, trolig som en følge av brå trykkforandringer.

Den 21 år gamle grunnkurseleven gjennomførte sitt femte dykk, men hadde tidligere ikke vært så dypt nede som torsdag. Han var sammen med en kvinnelig medelev og en instruktør. Disse foretok en kontrollert oppstigning da de oppdaget at kollegaen forsvant.

Den skadde dykkereleven fikk førstehjelp straks han var tatt på land. Han ble først brakt til trykkammer på Haakonsvern, og natt til fredag overført til intensivavdelingen ved Haukeland sykehus. Tilstanden hans var da kritisk og ustabil. Legene kjempet for livet hans, men tidlig natt til lørdag var håpet ute.

Politiet etterforsker rutinemessig ulykken. Foreløpig er det ingenting som tyder på at det foreligger straffbare forhold rundt hendelsen.