Tre kamerater fra Bergen skulle hygge seg med en dagstur til Austevoll i går. Målet var dykking utenfor idylliske Risøy, vest or Storebø.

Det hele forvandlet seg til et mareritt da tredjemann aldri kom opp igjen.

Søkte med småbåter

Luftambulanse og politi rykket ut med en gang da de i går klokken 16.39 fikk beskjed om at en dykker ikke hadde kommet opp til overflaten som avtalt.

Froskemenn fra Bergen brannvesen fant mannen omkommet på syv meters dyp like før klokken ni i går kveld. Da hadde det lokale brannvesenet også søkt med småbåter rundt holmer og skjær.

Den omkomne hadde ikke hektet seg i noe, og det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til ulykken.

Slo alarm

Den omkomne ble borte for sine dykkerkamerater ved 15.30-tiden. De to begynte straks å lete etter sin 42 år gamle venn.

De hadde alle tre hatt et vellykket førstedykk, og unnet seg en pause på knausene i det fine været. Det var under det andre dykket ned til 30 meter det dikk fryktelig galt. 42-åringen var plutselig sporløst forsvunnet da de skulle returnere til speedbåten sin.

Mannens to dykkekamerater slo alarm med en gang den savnede mannen uteble. Den ene kameraten deltok i letearbeidet, mens den andre måtte returnere til Bergen med speedbåten.

— Vi er veldig takknemlig for assistansen vi fikk fra kameraten. Han var til god hjelp under letingen, sier fungerende lensmann i Austevoll Jostein Bjånesøy.

I tillegg til dykkere og letemannskap fra brannvesenet deltok Redningsskøyten, ambulansebåten i Austevoll og politiet i letingen.