— Vi har nå avsluttet arbeidet på stedet. Det vil bli en etterforskning av ulykken, det vil også bli foretatt en obduksjon av den omkomne, sier operasjonsleder i politiet, Morten Kronen.

Det er en dansk mann i femtiårene som har omkommet.

— Vet dere noe om hva som har skjedd?

— Det vi vet er at ulykken har skjedd i forbindelse med et lengre dykk. Dykket skal etterforskes videre. Det blir blant annet aktuelt å undersøke utstyret vedkommende hadde på seg. Blant annet vil vi se på om dykkercomputeren hans kan gi oss en indikasjon på hva det er som har hendt.

Mandag ettermiddag mottok AMK-sentralen en uklar melding fra en sivilist. Klokken 13.44 ble politiet varslet. Meldingen lød på at en dykker skulle være skadet og være på vei til Haakonsvern. Få minutter senere kom politiet til marinebasen.

Da ble det klart at det var fire danske dykkere i sjøen mellom Bjorøy og Haakonsvern. En av dem var livstruende skadet etter at han steg opp for fort. Han ble fraktet til Haakonsvern. Der ble det foretatt livredning på stedet, men mannens liv sto ikke til å redde.

Det var i alt fire personer ute på havet. En av disse var ansvarlig for båten, mens de tre andre dykket.

Etter det BT forstår skal én av de fire dykkerne ha fraktet den skadede dykkeren inn til Haakonsvern.

Redningsdykkere fra brannvesenet søkte en stund etter de andre dykkerne i fjorden mellom Haakonsvern og Bjorøy ved Ringholmen.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

dykkere.jpg
OVE SJØSTRØM
bjorou.jpg
OVE SJØSTRØM