• Faren gledet seg til å besøke datteren og treffe barnebarna sine. Så skjedde dette forferdelige.

Det sier Dinh Chi Tran, onkelen til den savnede tobarnsmoren Thi Phung Dung Tran Larsen.

Les også: Pressekonferanse i dag.

Besøket fra Vietnam neste uke har vært planlagt siden mai, og skulle være farens lykkelige gjensyn med en datter som bor på andre siden av kloden.

— Han skulle besøke familien og se barnebarna for første gang. Han har aldri møtt dem, sier Dinh Chi Tran.

Nå blir besøket fra den savnede tobarnsmorens pappa - Dinh Nhi Tran - helt annerledes.

— Han trenger å få klarhet i hva som har skjedd med datteren sin. Vi vet ikke helt hva vi skal gjøre nå, og lurer på om vi skal be en advokat om bistand, sier Dinh Chi Tran.

Sjekker ektemannens mobil

Det er nå 12 politietterforskere som jobber med å finne ut hva som skjedde med den vietnamesiske tobarnsmoren.

Sentral i etterforskningen står analyser av mobiltelefontrafikk. Siste gang Dungs mobiltelefon slo ut på en basestasjon er 23. juni, men politiet undersøker om hun kan ha brukt andre telefoner etter dette.

— Vi undersøker alle telefoner som det er en teoretisk mulighet for at savnede kan ha brukt, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Politiet undersøker også ektemannens mobiltelefon, og vil på bakgrunn av utslag på basestasjoner kunne kartlegge hans bevegelser.

— Ektemannens mobil lå vanligvis fremme i leiligheten dere. En skal ikke utelukke at hun kan ha brukt hans telefon, sier advokat Mikkel Mundal, som bistår ektemannen.

Dung og ektemannen bodde i samme hus som hans familie. Alle i familien har ifølge Mundal skrevet under på fullmakter om at politiet kan sjekke deres personlige opplysninger.

— Familien har lagt vekt på å samarbeide med politiet, og ser ingen grunn til å gjøre noe annet, sier Mundal.

- Mangler et åsted

Politiet fortsatte i går å søke med hunder i nærheten av den savnedes bolig i Loddefjord.

— Det beste er å finne henne, uansett om hun er død eller i live. Hvis vi finner et lik vil vi kunne få vite om noen har drept henne, om det har skjedd en ulykke eller om hun har tatt sitt eget liv, sier Salvesen.

Selv om politiet nå mener det er mest sannsynlig at noe kriminelt har skjedd med Dung, mangler politiet et åsted kriminalteknikere kan undersøke.

— Vi kan ikke betrakte adressen der hun bodde som et åsted, vi har ingen opplysninger som tilsier det, sier Salvesen.

- En gåte

Identiteten til personen som 25. juli forsøkte å opprette et mobilabonnement i Dung Tran Larsens navn er fortsatt ukjent for politiet.

Etterforskerne har vært i kontakt med alle forhandlere som ringte inn til mobilselskapet i det aktuelle tidsrommet, men vet ennå ikke hvilken butikk det ble ringt fra.

— Det er en gåte at det skal være så vanskelig, men vi gir oss ikke før vi har funnet ut av det. Dette er et svært viktig spor, sier Salvesen.

Om lag 40 mobilforhandlere har fått i oppdrag å sjekke om det var en av deres ansatte som ringte inn det mislykkede forsøket på å opprette mobilabonnementet.

Ola Thune skulle egentlig ha kommet til Bergen i går for å bistå onkelen og tanten til den savnede. På grunn av et dødsfall i familien har privatetterforskeren vært nødt til å utsette turen til Bergen.

SAVNET: Thi Phung Dung Tran Larsen.
POLITIET