Datoen sammenfaller med dagen da den savnede tobarnsmoren siste gang med sikkerhet ble sett utenfor sitt hjem.

Den 23. juni handlet Dung på Sartor Senter. Politiets telefonutskrifter viser at mobilen hennes ble slått av seinere på dagen. Siden har den ikke vært på. Dung skal ha forsvunnet fra sitt hjem natt til 14. juli. 20. juli meldte ektemannen henne savnet.

— At telefonen ikke har vært brukt etter 23. juni, synes vi er spesielt. Ikke minst fordi hun nettopp var kommet hjem med en nyfødt baby. Det ville da være naturlig å spre det glade budskapet, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt.

Ivrig telefonbruker

Politiet finner tausheten på mobilen merkelig av flere grunner. Dung Tran Larsen gikk knapt et sted uten at hun hadde mobilen med seg. Det var denne hun brukte til å kommunisere med familien hjemme i Vietnam, med sin slektninger i Bergen og venninner hun hadde blitt kjent med på norskkurset.

Flere av disse har forsøkt å komme i kontakt med Dung i tidsrommet fra 23. juni og frem til hun ble meldt savnet, uten å lykkes.

Ektemannen har forklart at det var noe galt med telefonen til Dung, og at det kan være forklaringen på at familien ikke fikk fatt i henne.

Ber om publikums hjelp

Krogvold sier politiet nå bruker mye ressurser på telefonsporet.

— Det er viktig for oss å komme i kontakt med alle som kan ha gjort observasjoner av den savnede i tidsrommet helt fra hun kom hjem fra Kvinneklinikken 20 juni, og frem til hun ble meldt savnet 14. juli, sier Krogvold.

— Detaljer er veldig viktig for oss nå i denne fasen. Derfor har vi også hatt vitner inne til flere avhør for å sikre oss at alt de vet er kommet med, legger han til.

Krogvold understreker at politiet har forklaringer fra familien om at Dung holdt seg hjemme i det aktuelle tidsrommet for å ta seg av sine to barn.

Telefontrafikken virker nå å være politiets viktigste spor for fremdrift i det som behandles som en drapssak.

Mystisk mobiljakt

Som BT skrev i går bruker politiet store ressurser på å spore opp en mystisk mobilkunde som forsøkte å kjøpe et abonnement i Dungs navn. Dette skjedde hos en forhandler onsdag i forrige uke, 25. juli. Forsøket mislykkes da forhandleren som ringte teleoperatøren oppga feil fødselsmåned.

Gårsdagens oppslag i BT førte ikke politiet noe nærmere et svar på gåten.

— Vi har ikke kommet nærmere hvilken forhandler som ringte inn til teleoperatøren. Vi har en liste på 40 stykker som ringte i det aktuelle tidsrommet. Samtlige av disse vil bli kontaktet, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

Politiets teori er at noen forsøkte å opprette abonnementet for å distrahere den pågående etterforskningen. De ber derfor forhandlerne om å snakke med sine ansatte i jakten på å finne den som tok imot henvendelsen.

— Dette er fortsatt et meget interessant spor for oss, sier Salvesen.

SAVNET: Telefonsporene virker nå å være politiets viktigste spor i jakten på å få svar på hva som har skjedd med Dung Tran Larsen. Politiet fastholder at de mener hun ikke lenger er i live og at man står over for en kriminalsak. FOTO: PRIVAT
POLITIET