Sjøforsvarets søk etter savnede Dung Trang Larsen i Øygarden onsdag er avsluttet, og det er lite trolig at søket resulterte i funn som kan gi et gjennombrudd i saken.

– Det vi fikk tak i fikk vi plass til i en liten pose, sier politibetjent Roger Lefdal til bt.no.

Bakgrunnen er et avrevet buksebein som ble fisket opp ved Sæle kai i helgen.

Buksebeinet er svart og ser ut til å passe til en kvinne på størrelse med savnede Dung Tran Larsen. Overfor VG bekrefter politiet at funnet er interessant.

Det var hobbyfisker Roy Kenneth Olsen som fikk buksebeinet på kroken da han prøvde lykken ved Sæle kai i Øygarden i helgen. Først trodde han at sluken satt bom fast i bunnen.

Spøkte med Dungsaken

— Jeg spente stangen mot magen og tok et krafitg tak, og deretter sveivet inn så godt jeg kunne. Så gjentok jeg med stor kraft. Ved tredje forsøk slapp det helt, forteller Olsen til VG.

Da tøyet kom til syne spøkte han med samboeren sin om Dungsaken. Men det var først da Olsens husvert oppfordret ham til å ta kontakt med politiet at han tok funnet alvorlig.

— Vi tok et mobilfoto av buksebeinet og sendte det til leder for etterforkningen politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor. Og da svarte han at dette kunne være svært interessant i forbindelse med den såkalte Dung-saken, forteller Olsen.

Skal ned med dykkere

Ifølge Salvesen skal funnet nå gjennom en kriminalteknisk undersøkelse.

— Så snart det lar seg gjøre vil vi gå ned med dykkere for å se hva vi finner på stedet, sa politiinspektøren tirsdag.

Klok av skade prøver han å ikke ha for høye forventninger.

— Vi har fått så mange nedturer med interessante søk som viser seg å ha en merkelig forklaring. Derfor er vi skeptiske realister, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

Dung Tran Larsen forsvant fra hjemmet sitt i Olsvik i fjor sommer. Ektemannen er siktet for drap eller bortføring, men det er så langt ikke funnet spor etter kvinnen.

GORDON ANDERSEN (MMS)
SPORLØST BORTE: Fra dette huset i Olsvik forsvant den savnede Dung Tran Larsen.
Amundsen, Paul S.
PRIVAT