– En person på 23 år har kjørt en traktor inn i et hus og rasert huset innvendig. Det er for tidlig å si mer nøyaktig hva mannen har gjort inne i huset, sier lensmann på Voss, Ivar Hellene.

– Mannen kommer fra en nabokommune, og det er usikkert hvilken tilknytning han har til Voss. Han kom kjørende i en stjålet bil.

Politiet fikk melding om episoden 09.10 fredag morgen. Det var folk i nærheten av huset, men ifølge politiet er det usikkert om det var noen hjemme.

– Vi har akkurat nå fått en melding om at mistenkte også sannsynligvis har påført skade på et annet hus på Voss, sier Hellene til bt.no klokken 11.20.

Angrep lærer med jernstang

– Det er usikkert om den utagerende oppførselen skyldes rus eller psykiatri eller en blanding. Mannen er ikke ukjent for politiet i nabokommunen.

I tillegg til å ha kjørt traktoren inn i en husvegg gjentatte ganger, har 23-åringen angrepet en lærer i 40-årene som tilfeldigvis kom forbi med en skoleklasse.

– Mannen har slått en lærer ved Bjørgum skole med en jernstang, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Læreren ble behandlet av helsevesen på stedet og skal ikke være hardt skadet.

– Deretter ravet mistenkte rundt med en ljå. Da politiet ankom måtte de bruke pepperspray for å få kontroll, sier Wallestad.

Mannen ble pågrepet klokken 09.30. Han er nå kjørt til Voss lensmannskontor.

Det er ikke kjent hvilket klassetrinn som var i følge med læreren som ble angrepet. Rektor ved Bjørgum skole holder nå et informasjonsmøte ansatte ved skolen.