• Det er store skader på fritidsbåten.

Redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen» lå til kai på Kleppestø da ulykken skjedde.

— Mannskapet satt og så på tv da det plutselig smalt, opplyser kommunikasjonssjef i Redningsselskapet, Ernst Larsen.

Hull i baugen

— Jeg spratt opp og så båten skrape langs siden vår, sier kapteinen om bord, Alfred Aastrøm.

Ferden fortsatte videre innover mot noen fortøyde plastbåter.

— Det virket som han sov. Han våknet i siste liten før han traff de andre båtene. Da hadde det vært mye større skader, forteller kapteinen.

Redningsskøyten har en pute langs sidene som tar av for sammenstøt. Det eneste synlige sporet var derfor litt plastbiter der fritidsbåten traff.

Den andre båten derimot, fikk større skader. Et stort hull i baugen gjorde at Aastrøm ba båtføreren om å legge til kai. Men i stedet snudde vedkommende og forsvant utover det lille sundet. Redningsskøyten la fra kai for å følge etter.

— Det er jo farlig å tøffe rundt i en båt som ser slik ut, sier Aastrøm.

Men ganske fort viste det seg at han skulle inn i Florvågen. Aastrøm tok kontakt med personer inne på vågen og ba dem holde et øye med båten.

Tau i propellen

Politiet fikk melding om sammenstøtet klokken 18.10.

— Vi ser båten ligge å vake utenfor kaien, men den legger ikke inntil, meldte patruljen inn til operasjonslederen en stund senere.

Da hadde båten tatt seg fra Kleppestø og mot Florvåg, en strekning på nær to kilometer.

Det kan ha vært synet av de ventende politifolkene på kaien som fikk båtføreren til å bakke. Men det gikk ikke bedre enn at han fikk tau i propellen og begynte å drive hjepeløst mot en båthavn. Folk måtte i båter for å dra ham vekk i siste liten, og levere ham ved kaien.

— Han blir tatt med til Askøy legevakt for utvidet blodprøve, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.