JOHN LINDEBOTTEN og NTB

Dåvøy fikk 103 stemmer — mot Apelthun Sæles 42 stemmer - på nominasjonsmøtet i Meland.

Flere talere gikk opp og pratet varmt om Sæles kandidatur, men til ingen nytte.

Tidligere i dag tapte stortingsrepresentanten fra Fjell en kampvotering om 1. plassen. Ingebrigt Sørfonn Sørfonn fikk 132 stemmer, og vant soleklart over Sæle som fikk 13.

Kystpartiet

— Anita Anita Apelthun Sæles nederlag på nominasjonsmøte i Hordaland KrF lørdag, kan føre til at mange av KrFs kjernevelgere velgere å gi sin stemme til Kystpartiet eller Fremskrittspartiet i neste stortingsvalg sier Karl Tjore i Bergen KrF til NTB. Han sier han tror Hordaland KrF har gjort en stor tabbe ved å nekte Anita Apelthun Sæle en ny periode på Stortinget.

— Vi er mange i KrF som har merket oss at Kystpartiets leder Steinar Bastesen framstår som en sann venn av Israel. Når Anita Apelthun Sæle forsvinner fra Stortinget og rikspolitikken, mister KrF den representanten som tydeligst har støttet Israels kamp, sier Tjore.

Merete Birkelund, Bergen KrF, sier hun frykter det kan bli vanskelig for KrF å få to stortingsmandater i neste stortingsvalg.

— Jeg frykter signalene vi sender til kjernevelgerne når vi vraker Anita Apelthun Sæle. Jeg er redd velgere vil støtte andre lister, sa Birkelund i debatten.

— Vi legger ikke til side ei not som fisker, advarte Sæle-tilhenger Knut Sortland fra Bømlo.

<b>DUELLEN:</b> Barne- og familieminister Laila Dåvøy og stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle.
SCANPIX