— Bergenspolitikerne fører bokstavelig talt en søppelpolitikk. Vi trenger ikke politikere som motarbeider kildesortering ved enhver korsvei, sier Pernille Hansen, leder i Hordaland Natur og Ungdom.

Se video

En håndfull demonstranter fra organisasjonen troppet opp med poser fulle av søppel som de dumpet utenfor bystyresalen før møtet startet klokken 16.00 i dag.

- Hvorfor demonstrerer dere?

— Vi aksjonerer mot bystyret sitt vedtak på forrige møte. Da bestemte politikerne seg for å utvide forbrenningsanlegget i Rådalen, sier Pernille Hansen.

- Hva er så galt med det?

— Vi er sinte fordi politikerne ikke vil stille krav til hva slags boss som skal brennes.

- Men forbrenningsanlegget skal jo forsyne Bergen med fjernvarme, som er en relativt miljøvennlig energikilde. Er ikke det viktigere enn om alt blir kildesortert?

— Fjernvarme er veldig bra, og vi ville jublet dersom forbrenningen ble gjort på en miljøvennlig måte. Men å brenne plast er som å brenne olje. Det gir store CO2-utslipp.

Demonstranter fra NU protesterer mot at Bystyret i forrige møte vedtok å utvide forbrenningsanlegget i Rådalen. NU mener de heller burde vedtatt kildesortering av plast og annet søppel. Jana Noel fra Natur og ungdom snakker med Trude Drevland.