SINDRE ØYE HELGHEIM

Bilvraket av den grønne Nissan Almera 97-modellen ble oppdaget av en fritidsdykker i Rongesundet i Øygarden 9. januar i år, to måneder etter at den ble meldt stjålet fra Laksevåg. Nå skal både forsikringsselskapet og Laksevåg politikammer undersøke om det dreier seg om forsikringssvindel.

Se video av hevingen her.

Mannskaper fra Viking redningstjeneste og dykkere fra Seadive fikk bilen på land ved gamle Rongesund fergekai i 13.30-tiden onsdag. Der var også utreder i Gjensidige Forsikring, Nils Gunar Drange, på plass for å overvære hevingen.

— Ser etter tegn på innbrudd

— Etter at politiet har gjennomsøkt bilen, vil våre etterforskere gjøre det samme for å få avgjort om det er det ene eller det andre, med tanke på spørsmålet om forsikringssvindel, fortalte Drange.

Der vil de se etter tegn på innbrudd i bilen, som knuste ruter og ødelagte låser og tenning. Ifølge Drange er det ingen spesiell grunn til å tro at det dreier seg om forsikringsbedrageri i dette tilfellet, men at det er forsikringsselskapets ansvar å heve biler som er forsikret hos dem.

Etter en operasjon på rundt to timer var det en knust bil som kom til overflaten etter å ha ligget på taket på 12 meters dyp, og deretter ble dratt i land.

Drange ville i dag ikke uttale seg om funnet var mistenkelig.

— Nå lar vi politiet gjøre seg ferdig med bilen, så tar vi det derfra, sier Drange.

Lensmann i Øygarden, Bjørn Sæle, var også til stede på fergekaien, og kunne fortelle at det dette ikke er første gang Rongesundet blir brukt som dumpeplass.

Populær dumpeplass

— Dette er i hvert fall den tredje bilen vi drar opp her. Men plassen er også en populær plass for fridykkere, derfor tror jeg vi raskt oppdager biler som blir dumpet her, sier Sæle.

Da politiet ble kontaktet av dykkeren som oppdaget vraket fant de ut at bilen var meldt stjålet fra en parkeringsplass ved Storavatnet på Laksevåg 16. november i fjor. Laksevåg politistasjon vil nå gjenoppta etterforskningen i den henlagte saken.

— Vi vil nå undersøke saken i to retninger. Det ene er å finne spor etter om bilen er stjålet, det andre er om det dreier seg om forsikringssvindel, sier stasjonssjef ved Laksevåg politistasjon, Tore Salvesen.

Finn Arnesen