Det var en turgåer som oppdaget bosset denne uken. Da snøen forsvant, dukket det blant annet opp en lenestol, deler av kjøkkeninnredning og et bord i skråningen nedenfor veien forbi Fossen Bratte.

Fossen i Samnanger kommune er et yndet landemerke på riksvei 7. Den kalles også «Brudesløret», etter at et fransk ektepar på bryllupsreise kjørte utfor fossen.

Fant spor i bosset

I går var kommunens folk stedet for å rydde opp. Og da fant de et spor som kan føre dem til synderen.

— I en kommode fant vi en kassalapp med et navn. Den har ikke kommet dit av seg selv. Vi er ikke hundre prosent sikre, men tror vi skal finne frem til forsøpleren, sier Vidar Tveiterås i teknisk etat i Samnanger kommune.

De kommer til å kreve at den som dumpet bosset betaler for opprydningen. Det kan også bli snakk om bøtelegging.

— Noen angrer, legger seg helt flate og ordner opp. Andre protesterer vilt. Om nødvendig vil vi koble inn politiet, sier Tveiterås.

Dumpingen kan bli dyrt

Den riktige fremgangsmåten - å levere bosset til gjenvinningsstasjonen i Raunekleivvegen - ville kostet en femtilapp, forteller Tveiterås. Nå kan synderen vente seg en regning på nærmere 10.000 kroner.

— Vi hadde en lastebil og tre mann i sving halve dagen for å rydde. I tillegg skal vi nå kvitte oss med bosset. Så kostnadene nærmer seg 10.000 kroner, sier han.

Tveiterås skjønner ikke hvorfor det var nødvendig å dumpe bosset langs veien.

— Vi har et helt nytt og fint mottaksanlegg, så det er veldig greit å bli kvitt slike ting i kommunen. Jeg synes det er tåpelig at folk gjør slikt, sier han.

PS! Flere lesere har overfor bt.no bemerket at navnet «Brudesløret» ikke har noe med det franske brudeparet å gjøre. — Navnet oppsto nok på slutten av 1800-tallet, da turistene begynte å reise over fjellet. Forståelig nok syntes de fossen så ut som et brudeslør, skriver en leser.

Fossen Bratte sett i Google Street View:

Hva synes du om forsøplingen? Bruk kommentarfeltet.