— De har holdt på døgnet rundt siden før jul. Det er støy hver eneste dag og natt. Jeg får ikke sove, sier Kenneth Bottolfsen.

Han bor like ved Møhlenpriskaien og er fortvilet over snødumpingen som foregår like utenfor boligen hans.

— Jeg forstår ikke at de får lov til å dumpe snøen i et nabolag midt på natten. Det er respektløst overfor folks behov for nattero, sier han.

— Det er enormt med støy når de holder på. Lastebilene står på kaien med fulle langlys på. Selv om jeg trekker for gardinene, så lyses hele soverommet mitt opp.

Det har skjedd flere ganger at de tuter og fløyter...

Frustrert

Han forteller at det er flere naboer som reagerer på snødumpingen på nattestid.

— Det er helt forferdelig. Arbeidsdagen min blir helt ødelagt når jeg ikke får sove. Jeg får ikke jobbet effektivt. Det har holdt på så lenge nå, at det begynner å gå utover psyken min, sier Bottolfsen.

Han har ringt både kommunen og politiet i frustrasjon.

— Ingenting skjer. De får bare fortsette. Dette går ikke lenger, sier han.

Bottolfsen tok bilde av snødumpingen natt til onsdag for å dokumentere aktiviteten.

— Da begynte de å fløyte. Midt på natten i et boligområde. Det har skjedd flere ganger at de tuter og fløyter, sier han.

- Dette kan vi ikke akseptere. Våre underentreprenører kan selvfølgelig ikke dumpe snø slik det passer dem. Eivind Hope, NCC Roads

- En feil

Fylkesmannen i Hordaland reagerer på at snøen tømmes i indre havnebasseng.

— Det er absolutt ikke ønskelig. Det er et tiltaksområde i forhold til forurensing. Da bør det ikke dumpes snø der, sier seksjonssjef Kjell Kvingedal ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen.

Haugen transport - underentreprenør for NCC Roads - har kontrakt med Statens vegvesen om snørydding.

De sto for noe av snøtømmingen i natt.

— Det er en sjåfør som har misforstått og gjort en feil. Han hadde ikke fått med seg at vi ikke skal dumpe snø på Møhlenpriskaien, sier Roy Haugen i Haugen transport.

Han opplyser at de var på oppdrag for NCC i natt.

— Det var bare to lass. Vi har aldri gjort det før, og vi kommer ikke til å gjøre det igjen. Sjåføren hadde ryddet snø like i nærheten og dumpet det på Møhlenpris i stedet for å kjøre gjennom hele byen og ut til Bontelabo, sier Haugen.

NCC Roads beklager snødumpingen og krever en redegjørelse fra Haugen transport.

— Dette kan vi ikke akseptere. Våre underentreprenører kan selvfølgelig ikke dumpe snø slik det passer dem. Vi vil undersøke hva som har skjedd her. Vår kontrakt med Statens vegvesen er klar. Den sier at snøen ikke skal dumpes i indre havnebasseng, der har vi ingenting å gjøre. Det er ikke godkjent, sier prosjektleder Eivind Hope i NCC Roads.

- Skal ikke skje

Statens vegvesen har fått en rekke klager på at snøtømming om natten holder folk våken.

— Vi har tatt dette opp med våre entreprenører og gitt klar beskjed om at dette ikke skal skje, sier Gunnar Kråkenes ved Statens vegvesen.

Han opplyser at Statens vegvesen kun dumper snø på Laksevågneset og Bontelabo.

— Snøtømmingen skal skje i ytre havnebasseng, ikke indre. Våre entreprenører benekter at de tømmer på Møhlenpris. Det må vi bare stole på, sier Kråkenes.

Bergen kommune er klar på at de kun tømmer snøen på Bontelabo og Laksevågneset.

— Det er kun de stedene som er godkjent, sier driftssjef Atle Kleppe ved Samferdselsetaten hos Bergen kommune.

Driftssjefen har også sjekket med Bybanen, men heller ikke de dumper snø på Møhlenpris.

— Vi vet at det er flere personer som har brukt Møhlenpriskaien til snødumping og vi har også fått telefon fra politiet om dette. Vi antar at det er de som brøyter private parkeringsplasser som dumper snøen sin her, sier Kleppe.

Bergen kommunes mannskaper skal heller ikke dumpe snø etter klokken 23 av hensyn til naboers nattesøvn.

Hva synes du om snødumpingen? Si din mening her.