Natt til tirsdag bekrefter politiet overfor at de nå leter etter en antatt omkommet person. Den savnede er 25 år gamle Christian Melle fra Ørsta.

Politiet opplyser at letingen vil bli gjenopptatt så snart man har fått utstyr som gjør at man kan søke ned mot 300 meter.

— Vi leter på en konkret plass. Vi tar tiden til hjelp, men fjorden er dyp og gjør søket vanskelilg, sier Olaug Holme ved Sogn og Fjordane politidistrikt til BT like før midnatt.

— Det blir fort dypt på stedet, det går som en vegg nedover der, sier Holme.

Ubåt til 150 meter

Området de leter i skal være rett utenfor en snuplass ved et anleggsområde. Holme opplyser at de har funnet rester av kjøretøyet i dette området, og at dette er årsaken til avgrensningen.

Klokken 21 opplyste politiet til BT at de vil sette en miniubåt i letingen etter sjåføren.

— Vi har en ubåt som går ned til 150 meter, men i dette området er fjorden ned til 200 meter dyp, sier operasjonsleder Holme.

— Om en time vil vi ta en ny vurdering av situasjonen. Dersom vi ikke har funnet noe innen da, vil vi nok innstille arbeidet for kvelden, og komme tilbake i morgen, sier Holme.

— Da vil vi prøve med ubåter som kan gå enda dypere, sier hun.

Slo alarm

Ambulanse, luftambulanse, redningsdykkerer, ambulansebåt og politiet rykket i kveld ut etter melding om et arbeidsuhell ved Dalsfjordsambandet i Sogn og Fjordane.

— Et kjøretøy har gått i sjøen. En person er savnet. Dykkerer prøver nå å få lokalisert det savnede kjøretøyet, opplyste politiet i Sogn og Fjordane klokken 19.45.

Ulykken skal ha skjedd i Dalsfjorden, like øst for fergekaien ved Eikenes, sier vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Fant hodelykt

Bilfergen som går mellom Dale og Eikenes ble satt inn i søket. Det samme er en ambulansebåt fra Askvoll og luftambulansen fra Førde.

Fergeskipper Alf Einen sier til NRK Sogn og Fjordane i 20-tiden at de så langt ikke har funnet noen personer.

— Det eneste vi fant var et oljeflak og en hodelykt som lyste og lå og fløt i vannet, sier Einen.

Hovedredningssentralen trakk seg ut fra aksjonen ved 20.30-tiden. Politiet i Sogn og Fjordane leder nå arbeidet.