— En tillitserklæring fra velgerne. Vi skal forsøke å bli en drivkraft i Fjell, vi vil skape en ja-kommune her. Slik at vi kan få 70 prosent av stemmene om fire år, sier Indrevik med et smil.

Den politiske veteranen, med mange års fortid i Høyre, overtar trolig halskjedet etter 12 år med Aps Ole G. Fredheim. Men skal Indrevik bli ordfører, er han avhengig av støtte fra Høyre og enten Sotralista eller Krf.

— Med de tallene Frp har i dag, så kan vi ikke si at Høyre skal ha ordføreren. Så får forhandlingene vise om det blir noe samarbeid, sier Høyres ordførerkandidat, Eli Berland.

Når Frp slår sine 13 mandater sammen med Høyres seks og Sotralistas 8, er de sikret 27 av kommunestyrets 45 mandater.

Mest sannsynlig vil disse tre partiene bli enige om en forpliktende avtale. Krf, som er nevnt som alternativ til Sotralista, er Indrevik skeptisk til.

— Skal det bli aktuelt, så må Krf slutte å se på Frp som en verkebyll.

Eli Berland tror eiendomsskatt og innvandrere kan bli bøygen under forhandlingene om samarbeid. Høyre vil ha bort eiendomsskatten, men synes det er å gå for langt å betale tilbake årets innbetalinger fra næringslivet.

— Det er ikke noe problem å betale tilbake 2,8 millioner kroner. Vi kan bare selge HSD-aksjene, sier han.

Indrevik tror også de skal komme til enighet om antall flyktninger.

— Får vi en rapport som sier at flyktningene i Fjell blir forsvarlig integrert, så kan vi vurdere å ta imot mer enn fem flyktninger, sier han.

FRP-ORDFØRER: Georg Indrevik kan henge ordførerkjedet om halsen i Fjell kommune.
Arne Nilsen