Eid fotball i Nordfjordeid får hoveddelen av inntektene sine fra å drifte campen under rockefestivalen Malakoff hvert år. Og til å drifte en camp trengs det folk, nærmere bestemt 300 vakter. Dette tilsvarer omtrent samtlige foreldrene i Eid fotball, skriver Fjordabladet.

For å få foreldrene til å stille på festivaldugnad, har klubben nå laget medlemskontrakter for spillerne. I kontrakten må foreldrene forplikte seg til å betale treningsavgift og å delta på dugnader.

De som ikke deltar på festivaldugnaden, som foregår midt i sommerferien, må betale klubben 2000 kroner.

De nye reglene er tungt å svelge for noen, spesielt fordi Malacoff-festivalen ifølge Fjordabladet ikke akkurat er en alkoholfri festival.

— Legitimerer flatfyll

— Fotball og alkohol, er det en grei kombinasjon, er det greit at idrettslaget er med på å legitimere flatfyll, spør forelderen Fjordabladet retorisk.

Vedkommende synes heller ikke noe om at «fotballgruppa Eid skal avgjøre når vi skal ha ferie».

I 2012 foregår Malakoff-festivalen fra 20.-21. juli.

— Ordningen er helt grei, men en kunne ha gitt alternativer for dem som har store motforestillingar mot å delta, eller som må være borte, seier dagleg leiar i Sogn og Fjordane fotballkrets, Svein Olav Myklebust.

- Seks timer i året

Jannicke Hagen Henden, styremedlem i Fotballgruppa Eid, forteller at det er snakk om til sammen seks dugnadstimer per år. Hun synes det er respektløst å nekte å delta.

— Det vitner om mangel på respekt for trenere og andre som stiller opp og yter en stor innsats.

Hun sier til avisen at hun selv opplever det å være med på dugnad som veldig kjekt.

Hårreisende, eller helt på sin plass? Si din mening.