For nesten tre uker siden ble brakken på Nattland skole stengt på dagen etter at det ble oppdaget fuktskader i bygget. Rektor Ole Henry Halleraker lovet da at brakken skulle repareres og åpnes igjen etter kort tid.

Men i går ble det bestemt at ingen elever skal inn igjen i brakken.

¨— Jeg synes det er fryktelig pinlig å ha lagt ut på hjemmesiden at den 19. september flytter vi inn i paviljongen, og så kommer vi til denne dagen og er nødt til å si at paviljongen aldri skal tas i bruk igjen, sier Halleraker.

Kunne ikke friskmelde

Fredag var det befaring i brakken for å sjekke den en siste gang før den skulle åpnes for elevene.

— Jeg tenkte at de skulle gå gjennom det som var utbedret, og så var ting i orden. Men under befaringen oppsto det bekymring for at her muligens var ting som ikke var avdekket. Med Nattland skoles historie tar vi ikke sånne sjanser, sier rektoren.

Skadene som ble oppdaget for tre uker siden er reparert. Men under befaringen ble det funnet mer fuktskader i bygget.

— Vi fant våte plater under bordkledning og en vegg i ventilasjonsrommet som hadde vært vannskadet tidligere. Når vi finner sånne ting, blir spørsmålet: Hvor mye mer er det der? Da sier Helsevernetaten at de ikke kan friskmelde uten å vite hva de friskmelder, forteller Halleraker.

Ikke brukbar

Dermed ble det hektisk møtevirksomhet gjennom hele helgen. I går var det et siste møte, og der ble spørsmålet om paviljongen lar seg reparere kvikt slik at den kan tas i bruk i løpet av en uke stilt. Svaret på det var nei.

— Foten ble satt ned, og det ble sagt at paviljongen må ansees som ikke brukbar, sier Halleraker.

Nattland skole har nesten 600 elever, og er fra før overfylt. Brakkene huset fire klasserom, og foreløpig er elevene stuet sammen i det gamle bygget som skal rives og i ungdomsskolebygget.

— Kan ikke være så trangbodd

Hva som skal skje videre, er ikke avklart.

— Vi er i gang med å finne alternativene. Vi kan ikke fortsette å være så trangbodd som vi er nå, sier rektor.

Han skal i dag møte kommunaldirektør for skole, Anne Marit Presterud, sammen med FAU-leder, tillitsvalgte, verneombud og skolens ledergruppe.

— Det er for å være så kreative som mulig og finne de beste løsningene som kan vare frem til nyttår.

- Må skje fort

Etter nyttår skal alle elevene flyttes i brakker ved Sædalen skole. Disse skulle vært klare til skolestart, men er forsinket.

Rektor sier det ikke går an å ha det som i dag stort lenger.

— Jeg har sagt 14 dager, og vi er forbi de 14 dagene. Jeg tenker at dette må skje rimelig fort.

- Hva er alternativene?

— Det kan jeg ikke svare på før etter møtet. Avtalen er å få opp så mange baller som mulig til møtet i dag.

Surrealistisk

- Kan elevene bli busset til andre skoler i mellomtiden?

— Vi ser på alle muligheter.

- Hva synes du om situasjonen?

— Du vet ikke om du skal rødme og krype ned i en krok eller le. Det blir så surrealistisk. Personlig er strategien min å forholde seg til det som har skjedd, og finne løsninger.