— Jeg var forferdelig redd. Det var helt absurd og vanskelig å ta inn over seg, sa det angivelige offeret for utpressingsforsøket i retten.

Natt til mandag 16. oktober 2006 ble 28-åringen oppsøkt i boligen sin. Utenfor stod den tiltalte utelivstoppen og forlangte å snakke med han. Årsaken var at 28-åringen skulle ha truet en av hans ansatte servitører med voldtekt på et utested kvelden i forveien.

Truet med å vekke naboer

— I begynnelsen sa han ikke hvem han var eller hva han ville. Både jeg og samboeren ble skikkelig skremte av å få noen på døren midt på natten, sa 28-åringen som kjenner utelivstoppen fra tidligere medieomtale.

Den tiltalte mannen skal ha trykket hardt på ringeklokken, truet med å vekke naboene og knuse seg inn døren. Da spurte 28-åringen om det ikke var noe han kunne gjøre slik at saken ble løst.

— Han svarte at jenten kom til å bli sykemeldt på grunn av det han mente jeg hadde gjort mot henne, og at det ble dyrt. Jeg fikk beskjed om å legge 12.000 kroner i en konvolutt og levere den i resepsjonen på Hotell Norge. I en annen konvolutt skulle jeg skrive en beklagelse til jenten, forklarte 28-åringen som benekter at han har truet jenten på utestedet den aktuelle kvelden.

— Jeg kom med en kommentar til henne, men oppfattet ikke dette som truende. Hun fortsatte jo også å servere meg etter at tiltalte hevdet at jeg hadde truet henne.

Voldsalarm

28-åringen gikk så langt som at han tok ut penger for å gi til den tiltalte utelivsmannen. Men han ombestemte seg og dro til politiet i stedet. Der ble saken anmeldt og 28-åringen fikk voldsalarm.

— Jeg skjønte at dette bare handlet om å få lurt til seg noen raske penger. Hvis situasjonen hadde vært reell ville jo utestedet ha kommet med en ordentlig henvendelse og eventuelt gitt meg et kontonummer der jeg kunne sette pengene inn, sa 28-åringen.

Utelivstoppen selv stiller seg helt uforstående til anklagene. I retten hevdet han at han hadde rett til å kreve penger fra 28-åringen.

- Skulle kompensere lønn

— De 12.000 kronene skulle kompensere tapt lønn for jenten slik at hun kunne være borte i to uker. Det var umulig å komme igjennom på telefonen til han. Derfor måtte jeg oppsøke fyren personlig, sa han i retten.

— Vurderte du noen gang å gå til politiet, spurte dommeren om.

— Nei, det gjorde jeg ikke. Jenten hadde ikke tillit til politiet selv og var redd for at de skulle gi adressen hennes til han hun anmeldte. Når hun ikke ville gjøre dette selv, var det lite jeg kunne gjøre.

IHan sa videre at skulle gi de 12.000 kronene til kvinnen som kompensasjon for den angivelige voldtektstrusselen.

— Jeg fikk nok juling som barn, for å si det sånn. Derfor blir jeg veldig provosert av slike overgrep, sa han.

Den tiltalte mannen er tidligere dømt for brudd på våpenloven.