Bossbilene sliter med å gjøre jobben på grunn av de store snømengdene.

Verst er det på Løvstakksiden, hvor en del ikke har fått tømt bosset sitt på flere uker.

Nå ber BIR kundene om hjelp til å få utført jobben. Du må selv dra bosspannet frem til det som BIR kaller «nærmeste kjørbare vei» på din tømmedag. Det betyr at veien må være brøytet i minst 2,5 meters bredde.

— Det er et helt nødvendig på stedene der vi ikke får tømt. På grunn av det store etterslepet må vi gjøre det sånn inntil videre, sier informasjonssjef Kjersti Kildahl i BIR.

For trangt i gatene

Problemet er at bossbilene ikke kommer frem. Feilparkerte biler og dårlig brøyting hindrer dem. I tillegg er flere spann og containere måket inne.

— Det brøytes til personbil som trenger 1,80 meter i bredde, mens bossbilene krever minst 2,5 meters bredde. Da kjører hjulene til bossbilene oppi brøytekantene og kan skli, sier informasjonskonsulent Tina Skudal i BIR.

Verst er forholdene i Grønnestølen, Fredlundsveien, Johan Brings vei og Skanselien.

På kundesenteret hos BIR ringer telefonen i ett kjør fra kunder som ikke får tømt bosset sitt, og lurer på hva de skal gjøre.

Mens Skudal sitter i telefonen med bt.no, blir hun oppringt fra en av BIRs sjåfører som har sittet fast i nesten tre timer i Skanselien i de trange gatene.

— Et typisk eksempel på hvordan situasjonen er, sier Skudal.

- Hjelp naboen

BIR oppfordrer også folk til å hjelpe naboer som trenger det.

— Vi ønsker at folk tar spannet sitt, og gjerne naboen sitt dersom han er dårlig til bens, og kjører det til nærmeste kjørbare vei på tømmedagen.

Men kundene kan ikke regne med noen kompensasjon for ekstraarbeidet.

— Vi må appellere til dugnadsinnsats i denne ekstraordinære situasjonen. Man får tømt bosset sitt, og slipper situasjonen med svarte sekker som blir stående. Man får det fint og ryddig rundt seg, og ofte er det ikke mer enn et par minutters gåtur med spannet.

Kulden vil trolig vare i flere uker fremover.

Hva synes du om BIRs oppfordring?

Tina Skudal
Marianne Nilsen