— Dette er jo en god anledning til å reise vekk og få litt sol og varme, sier Dan Christensen, daglig leder i Sotra sportsklubb.

Klubben har fått i oppdrag å skaffe husrom til utstillere og besøkende under messen Offshore Technology Days, som arrangeres på Straume fra mandag 13. oktober til fredag 17. oktober.

Kort vei til Straume

Over 2000 utstillere og nær 30.000 besøkende er ventet til messen. Private boliger blir derfor tatt i bruk i tillegg til hoteller, for å skaffe tak over hodet til alle som trenger det.

Nå har sportsklubben startet jakten på aktuelle boliger, innen kjøreavstand på opptil 15 minutter fra messeområdet på Straume.

— Det kan være leiligheter, hus eller hytter. Men standarden må være god. Dette skal være et alternativ til hotell, men selvfølgelig uten oppdisking med frokost, forklarer Christensen.

Prisen messearrangøren betaler vil variere fra bolig til bolig, men vil ligge på nivå med hotellpriser. For et hus med god standard og tre soverom kan du dermed tjene 1500 kroner per person per natt, altså 18.000 kroner for fire netter.

Vask og reis bort

Arrangøren tar seg av kontrakter og forsikring, forklarer Christensen til Vestnytt, som først omtalte saken.

Alt huseierne trenger å sørge for selv, er at de er bortreist i den aktuelle perioden, og at huset er rent og ryddig med tilgang på håndklær og sengetøy.

— Vi snakker ikke om julevasken, bare normalt renhold og stell, sier Christensen til lokalavisen.

Telefonen hans har ikke stått stillle etter at artikkelen sto på trykk tirsdag.

— Responsen er overveldende, sier Christensen til BT.

Forhåndsbetaling

Han kan ikke garantere at alle som melder seg får leid ut huset sitt, men lover at det vil være avklart i god tid før messen arrangeres. Betalingen skjer også forskuddsvis, og kan dermed finansiere turen dit du måtte velge å reise mens du må ut av huset ditt.

— Det blir muligens fullt på sydenflyene den uken, sier Christensen.

01484204_15b9e68k104545646d8k2718_1ef9157k10e90b61558km8000.jpg