— Det har vært litt fram og tilbake. Men vi ser fordelene med å legge ut klippetenger kvelden før. Derfor har vi bestemt oss for å gjøre dette i år også, sier Arne-Kristian Teigland i Bergen Turlag

Debattene raste

I forrige uke skrev bt.no om endringene i årets 7-fjellstur. Det er planlagt flere utbedringer av løypen for å hindre kø og kaos, men en av endringene satte sinnene i kok. Turlaget ville nemlig fjerne muligheten til å starte turen før klokken syv om morgenen.

Svært mange skrev inn på bt.no sitt forum og ga uttrykk for misnøye.

— Vi fikk en del henvendelser på Turlaget også. Det setter vi pris på. Det er tross alt deltakerne som er 7-fjellsturen, sier Teigland.

Kan forsvinne til neste år

Det var frykten for parkeringsrot og kaos i Gravdal som gjorde at Turlaget i utgangspunktet ikke ønsket at folk skulle starte før klokken syv. Bussene fra sentrum begynner nemlig ikke å gå fra Nygaten før klokken 06.45, og dermed må de som vil være ekstra tidlig ute bruke egne biler.

— Hvis det oppstår problemer med biler og parkering i år også, blir det helt slutt på å starte tidlig fra 2011. Vi har ikke lov til å ha det sånn som det har vært de siste årene, så jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid, sier Teigland.

En viktig grunn til at Turlaget likevel åpner for tidligstart er at starttidspunktet for både 7-fjellsturen og 4-fjellsturen er identisk. Dermed er det klippemannskap på toppene etter Ulriken tidlig på dagen uansett.

Det er bare Lyderhorn og Damsgårdsfjellet som har ute klippetenger kvelden før. På Løvstakken vil det være klippevakt fra klokken 08.00.

Øker busskapasiteten

Han understreker at det er bussene som er hovedtilbudet til turgåerne.

— Vi kommer til å øke kapasiteten på busstransporten i år og vi oppfordrer folk som vurderer tidlig start til å alliere seg med en morgenglad person som kan frakte dem til Gravdal og på den måten ikke ta opp parkering, sier han.

Klippetengene blir altså lagt ut på de to toppene kvelden før 7-fjellsturen starter. De ivrigste starter i 4-5 tiden om morgenen for å unngå for mye folk i løypen.

— Det er vanskelig å si hvor mange som velger å gå før den ordinære starten, men de første pleier å komme i mål i 11-tiden om formiddagen, sier han.

Skal du gå 7-fjellsturen i år? Diskuter saken under!