Flere fikk forelegg for feilparkeringer i Bergen sentrum i dag. Vi fant mellom annet to biler med parkeringsgebyr bak politistasjonen i Halfdan Kjerulfs gate.

— Politiet har rett til å gi parkeringsgebyrer for trafikkfarlige forhold og brudd på parkeringsbestemmelsene, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Trygg på parkometerplasser

Wallestad understreker at politiet ikke har rett til å gi gebyr for manglende avgiftsbetaling på parkeringsautomater.

— Vi har fått flere henvendelser om feilparkerte biler nå under streiken, men det dreier seg mest om trafikkfarlige parkeringer, sier Wallestad.

- Skal betale på parkometer

  • Står du på en parkeringsplass som er avgiftsbelagt, skal du betale på parkometeret, sier direktør Bjørg Hatlem i Bergen Parkering til bt.no.

Hun innrømmer samtidig at det under streiken ikke er noen som overvåker om du har betalt. Og det har selvsagt folk forstått.

— Nullet ut i parkeringsanleggene

  • I parkeringsanleggene Bygarasjen og Klostergarasjen, er avtalen for å holde åpent at det skal være gratis under streiken, sier Hatlem.

— Vi observerte at en del betalte likevel i Bygarasjen i går. Hva skjer nå?

I disse anleggene er kassene nå satt ut av drift. Dersom du har betalt med kredittkort i dag, så blir transaksjonen ikke registrert selv om det står at du er belastet når du kjører ut. Våre tekniske folk har nullet ut disse betalingene i dag, forsikrer Hatlem.

Bedre enn ventet

Parkeringsdirektøren forteller at det er mest busser og kollektivtrafikk som har møtt hindringer av feilparkerte biler, men at det har gått bedre enn forventet.

Politiet tar seg av biler som står i veien for brannbiler og busser. I dag har det også vært noen feilparkerte biler som er blitt flyttet i samband med dronning Beatrix av Nederland sitt besøk i byen.

Det merkes ellers på trafikken at mange er i streik.

Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet.

Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner pr. melding.

Rune Nielsen