I tillegg kommer det betydelige beløp fra flere andre næringslivstopper som reder Herbjørn Hansson, gründer Sverre Hanssen, investor Øystein Stray Spetalen og reder Leif O. Høegh, skriver Dagens Næringsliv.

Innsamlingsaksjonen, som ledes av den tidligere Frp-toppen Tor Mikkel Wara, har så langt skaffet partiet 6,8 millioner kroner i valgkampbidrag.

Christen Sveaas har tidligere gjort det kjent at han gir én million til Høyre. Frp får altså dobbelt så mye. Sveaas ønsker ikke å kommentere hvorfor han velger å gi dobbelt så mye penger til Siv Jensen som til Erna Solberg.

Stein Erik Hagen har gitt penger til Høyre tidligere år, men i år har ikke innsamlingsleder for Høyre, Øystein Eriksen Søreide, fått inn én krone fra milliardær Hagen.

– Nei, vi har ikke mottatt støtte fra Hagen i år, men vi håper selvfølgelig på det, sier han.

Frp-leder Siv Jensen er meget fornøyd med pengestøtten til partiets valgkamp.

– At personer som har bidratt til å skape verdier og arbeidsplasser ønsker å støtte vårt arbeid for å fornye Norge, er jeg stolt av. Innsamlingsaksjonen vil fortsette utover i august, og jeg håper at støtten til oss fortsetter også i tiden fremover, sier Jensen.