Gutten er fortsatt kritisk skadet, opplyser Haukeland universitetssykehus torsdag formiddag. Han får intensivbehandling på sykehuset. Tilstanden har vært uendret siden ulykken skjedde tirsdag ettermiddag.

Politiet mistenker at stor fart kan ha vært medvirkende årsak til ulykken.

— Stor fart må det jo ha vært når en båt av en slik støpning revner og går ned, sier lensmann Roald Raunholm ved Stord lensmannskontor til NTB.

Faren, som er i slutten av 30-årene, er foreløpig ikke avhørt.

Politiet fikk melding om båtforliset klokken 17.13 tirsdag ettermiddag.

— En båt har gått ned utenfor Rolvsnes på Bømlo. En person skal være savnet, og en person skal være skadet, sa operasjonsleder Norunn Byrknes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no i 17.30-tiden.

— Vi har fått indikasjoner på at det er et barn som er savnet, sier Byrknes.

Faren lettere skadet

Gutten var om bord i båten sammen med sin far, som ble reddet i land kort tid etter ulykken. Faren, som er i slutten av 30-årene, slapp fra havariet med lettere skader.

— Dykkere og flere båter er kommet til stedet, og søket er i gang. Det er nå godt med søkemannskaper på stedet, sa Johan Mannsåker, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Luftambulanse med dykkere ble sendt fra Bergen, og dykkere ble sendt fra Haugesund i bil. I tillegg ble det sendt et redningshelikopter fra Sola.

Hovedredningssentralen opplyste at alle tilgjengelige ressurser ble sendt. Det gikk ut nødmelding på kanal 16 til alle båter i området.

Funnet i sjøen

Gutten ble funnet i sjøen av dykkere klokken 18.14. Da hadde han vært i vannet i omtrent en time. Det ble startet gjenopplivning på stedet, før åtteåringen ble fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Båten som sank, var en Askeladd 22-23 fot. Den er ikke hevet. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

— Vi har foreløpig lite informasjon om hendelsesforløpet, sier Byrknes.

Gutten ankom sykehuset klokken 19.22, drøyt to timer etter ulykken.

Båten vil etter hvert bli hevet, og det vil bli gjennomført tekniske undersøkelser.

I tillegg skal politiet avhøre en person som skal ha vært vitne til ulykken