— Vi har i lang tid merket oss at drosjesjåførene ofte kjører for fort. Det er skremmende at yrkessjåfører er så lite opptatt av sikkerheten at de ikke engang bekymrer seg over faren for at sertifikatet ryker, sier lensmannsbetjent Tom Paulsen ved Fjell og Sund lensmannskontor til Bergens Tidende.

Skal kunne føle seg trygge

— Dette er svært beklagelig. Våre kunder skal alltid føle seg sikre på at drosje er et trygt transportmiddel. Vi vil oppfordre folk til å ta kontakt med oss hvis de opplever høy fart eller uforsvarlig kjøring fra noen av våre sjåførers side, sier driftsleder Kåre Fosse ved Norgestaxi til Bergens Tidende.

Han bekrefter at selskapet vil drøfte saken på et møte 2. oktober. Også i Bergen Taxi er ledelsen opptatt av problemet. Der må sjåfører gjennom teori- og kjøretester ved en trafikkskole før de får arbeid.

Seks førerkort beslaglagt

I fartskontrollene politiet gjennomførte på Spjeld i Fjell og ved Hammersland i Sund ble seks førerkort beslaglagt. En sjåfør kjørte i 86 km/t i 50-sone. Høyeste fart ble målt til 102 km/t i 60-sonen på Spjeld.