Mannens første dag som drosjesjåfør, ble også hans siste. Nå har han mistet lappen etter å ha blitt tatt for råkjøring i juni i år.

Sjåføren ble målt til 100 km/t i en 50-sone, ikke langt fra Vinje i Voss kommune. Polititjenestemannen på stedet beskrev situasjonen slik:

Dømt til fengsel

«Kl 12.26 så jeg at det kom to vogntog med en rekke biler bak, hvorpå en svart drosje la seg ut og kjørte forbi vogntogene like ved innkjørsel til Sundve skole. Jeg foretok måling av kjøretøyet under forbikjøringen».

Mannen ble i Sogn tingrett dømt til fengsel i 18 dager, og mistet førerretten i ti måneder.

Retten tok hensyn til at sjåføren var på vei til Haukeland sykehus med en eldre pasient i bilen.

Til BT sier mannen at han var stresset blant annet fordi det var hans første dag på jobben.

— Varmt i bilen

— Jeg kjørte en bil jeg ikke kjente, det var varmt i bilen, og jeg var ikke vant til å bruke datamaskinen. I tillegg var jeg bekymret fordi jeg kjørte en eldre dame med pusteproblemer til sykehuset, sier han.

- Men hvorfor råkjørte du?

— Jeg så faktisk ikke på fartsmåleren, jeg så bare på damen, sier sjåføren.

Nå gir han opp drosjeyrket.

— Hvordan kan jeg kjøre drosje uten lappen? Jeg har uansett ikke nerver til det lenger. Jeg holder på å finne meg en ny jobb, sier mannen, som vurderer å anke dommen.

— Det er urimelig at jeg blir plassert i samme bås som folk som råkjører for moro skyld. Jeg var i en veldig stressende situasjon. Det burde dommeren tatt hensyn til, mener han.