Drosjesjåfør Ann Elen W. Drivenes måtte steppe inn som jordmor om bord på fergen.

— Da vi kjørte fra Austevoll, skjønte jeg at vi aldri ville rekke frem til Haukeland før babyen ville ut. Det var bare to minutter mellom riene, sier Drivenes.

Antakelsene hennes viste seg å være riktige. Like før fergen la til kai på Krokeide, stakk tulla hodet ut. Fødselen skjedde i drosjens baksete nøyaktig klokken 12 i går formiddag.

Drivenes' datter, Marlén W. Drivenes (10), hadde varslet fergemannskapet om at det var en fødsel på gang.

— Fergemannskapet hadde utstyrt oss med laken, håndklær og vann. Alle stilte opp, det var nesten så jeg lurte på om det fortsatt var noen der oppe til å styre båten, sier Drivenes.

Hun måtte rope etter medpassasjerer som kunne hjelpe til med fødselen.

— Babyen hadde navlestrengen to ganger rundt halsen, og jeg var redd det skulle gå virkelig galt. En av de andre passasjerene presset på magen, mens jeg fikk lirket skulderen ut, og vips, så var jenta født, sier Drivenes.

«Reservejordmoren» har selv født fem barn, og hun tror det hjalp henne til å holde hodet kaldt under den dramatiske fødselen. Hun innrømmer imidlertid at hun trakk et lettelsens sukk da ambulansepersonalet tok over på Krokeide.

— Moren var litt blek om nebbet, men en av ambulansemedarbeiderne var snar med å trøste. Han fortalte at han selv ble født i en taxi. Det var litt av et sammentreff, humrer Drivenes.

RESERVEJORDMØDRE: Ann Elen W. Drivenes fikk prøve seg som jordmor om bord på M/F «Ølen» i går. Datteren Marlén (10) var medhjelper. - Babyen var så skjønn, sier 10-åringen.<br> Foto: ØRJAN DEISZ