RUNE CHRISTOPHERSEN

32-åringen ble i Bergen tingrett i går dømt til fengsel i to og et halvt år, og ble samtidig fratatt retten til å kjøre drosje for resten av livet.

Han ble funnet skyldig i voldtekt, og i å ha krenket jenten ved å ta bilder av kjønnsorganet hennes med mobilen sin.

For dette må han betale henne 100.000 kroner i erstatning.

32-åringen har innrømmet å ha lagret flere bilder og filmer med barneporno på pc-en sin, og ble også dømt for dette.

Jentens bistandsadvokat, Kari Hjortås, er glad for rettens konklusjon.

— Min klient er veldig fornøyd med dommen. Retten har tatt alvorlig at hun ble grovt utnyttet da hun ikke var i stand til å ta vare på seg selv, sier hun.

Men allerede nå er det klart at saken må gjennom en ny runde. Drosjesjåføren bestemte seg i går, i samråd med sin advokat, for å anke.

— Han er særdeles skuffet over å bli dømt for voldtekt. Han mener samleiet var frivillig, og at hun var i stand til å vurdere situasjonen. Det er grunnen til at dommen blir anket på dette punktet, sier 32-åringens forsvarer, advokat Egil Jordan.

Voldtekten skal ha funnet sted natt til 17. mai i fjor. Russejenten, som da var atten år gammel, var på fest i Nordnesparken med noen venner. Hun drakk seg overstadig beruset, og vennene bestemte seg for å sende henne hjem i drosje.

Sjåføren fikk beskjed om at hun ikke var i stand til å ta vare på seg selv, og ble bedt om å se til at hun kom seg trygt hjem.

Tingretten finner det bevist at sjåføren fulgte etter jenten inn på rommet, der overgrepene fant sted. Retten slår fast at 18-åringen var ute av stand til å motsette seg handlingene.

I skjerpende retning legges det vekt på at overgrepene pågikk over lang tid. Fra de to kom frem til huset og til 32-åringen tok det siste bildet av henne, gikk det over to timer.