Politiadvokat Magne Sylta bekrefter at siktelsene mot to tidligere advokater i tilknytning til den såkalte Squad22-saken er henlagt. Han ønsker ikke å kommentere hvorfor.

De to juristene ble begge siktet etter at politiet avlyttet samtaler mellom dem og siktede i narkosaken, som blant annet omfatter import av 200 liter GBL.

Politiet mener en kriminell organisasjon kalt Squad22 sto bak innførselen.

Den ene juristen ble siktet etter at han blant annet skal ha rådet en av de angivelige hovedmennene i saken til blant annet å fjerne tatoveringer som knyttet ham til Squad22.

Noen måneder senere ble den andre juristen siktet for å ha lekket informasjon fra avhør i saken til en annen av de påståtte hovedmennene. Han var på dette tidspunktet forsvarer for en av de siktede i saken. Mannen advarte også den narkosiktede om at telefonen hans kunne være avlyttet.

I dag praktiserer han ikke lenger som advokat.

— Jeg hadde forventet at siktelsen skulle bli henlagt. Det er aldri kjekt å havne oppi noe sånt, men jeg er glad det endte godt, sier eks-advokaten til BT.

John Christian Elden har vært forsvarer for begge de to juristene. Han mener henleggelsene er som forventet, og at politiet i ett av tilfellene har drevet ulovlig avlytting.

— Jeg synes henleggelsene er åpenbare. Politiet kan ikke sikte en advokat fordi han - på samme måte som når man ringer til et fengsel – opplyser at samtalene kan være avlyttet, sier Elden.

Fire polske menn ble i sommer dømt for innførsel av GBL i det politiet har betegnet som den største GBL-saken på Vestlandet. Rettssaken mot seks nordmenn ble avsluttet for kort tid siden. Dom i saken kommer i løpet av den nærmeste tiden.