Debatten på Logen er i regi av Bergen Journalistlag (BJ). Her møter journalister, redaktører, advokater og medlemmer av Hell’s Angels.

Tema for debatten er om journalister er for feige i møte med MC-miljøene og om pressen lar seg lure av for eksemple Hell's Angels.

— Ikke rette sted

Byrådet i Bergen kommune var også invitert til å delta, det samme var politiet, men begge takket nei. Det går frem av en pressemelding fra BJ.

«Å delta i en debatt om dette temaet vil være preget av at vi bare repeterer det som alt er kjent. I den grad vi måtte ha syn som ikke er kjent, så er ikke en paneldebatt med HA og deres advokat rette sted for oss å kommunisere dette», skriver kommunaldirektør Robert Rastad på vegne av byrådet i sin begrunnelse til BJ.

Siden ombestemte Rastad seg. Kommunen stiller likevel i debatten. Det samme gjør politiet.

Dag Bjørndal i BJ melder at både Robert Rastad ogpolitimester Geir Gudmundsen stiller på kveldens debatt. - Godt de tok tilfornuft, sier BJ-leder Jan Børge Leirvik.

- Regulere den frie debatten

Jan Børge Leirvik er leder i BJ. Han ble overrasket da han fikk vite at verken politiet eller byrådet vil stille i kveldens debatt.

— Dette er et forsøk på å regulere den frie debatten. Spesielt er dette bemerkelsesverdig på et møte der vi journalister reiser en debatt om hvordan vi selv opptrer mellom myndigheter og MC-klubbene, sier han.

— Det er betenkelig når byrådet ikke er villig til å diskutere en svært aktuell problemstilling på et område der de de selv har foreslått omstridte tiltak for å hindre fremveksten av disse gruppene, legger han til.

Leirvik mener også at byrådet skyver politiet foran seg når de begrunner sitt avslag. Dette avviser Robert Rastad.

— Jeg hilser debatten velkommen, for den er viktig. Jeg skulle gjerne ha deltatt, men den hører hjemme på nasjonalt nivå med nasjonale aktører, sier Robert Rastad.

I ettermiddag ble det altså klart at kommunen likevel stiller til debatt.

I panelet sitter TV2-journalist Asbjørn Olsen, advokat John Christian Elden, Rune «Super'n» Olsgaard fra Hell's Angels og Gard Steiro, sjefredaktør i BT.

Møtet er åpent og debatten starter på Logen i Bergen sentrum klokken 19.00.