Politimester Ragnar Auglend er kritisk til enkelte av de metodene pressen har brukt til å få informasjon i Dung-saken.

— Vi reagerer på flere ting. Det ene er hvordan pressen gikk frem den dagen da familien ble pågrepet. Hadde vi visst at det pressen skulle bli så nærgående, så hadde vi måttet utvide sperringene, sier politimester Ragnar Auglend.

Etterforskningsledelsen i Dung-saken har også reagert på at det har vært mye fortrolig informasjon om saken i mediene. Dette toppet seg søndag da Dagbladet hadde fått tak i opplysninger direkte fra politiets dokumenter. Dagbladet skrev blant annet om SMS-bevis som skulle finnes i saken.

I dag skrev VG en sak om at Hordaland politidistrikt vil granske Dagblad-artikkelen etter at det har kommet opplysninger om at Dagbladet skal ha fotografert taushetsbelagte dokumenter fra dokumentmappen til en av forsvarerne.

Da bt.no snakket med politimester Ragnar Auglend i kveld, sa han at politiet har besluttet at de ikke vil gå videre med saken, fordi bildene kan være tatt før retten er satt. Dersom så er tilfelle er det ikke forbud mot fotografering av rettens aktører.

-Men vi er overrasket over pressens oppfinnsomhet, og mener at både vi og retten bør ta hensyn til bruk av slike metoder ved senere anledninger. Forholdene må legges til rette for at slike ting ikke kan skje igjen. Vi har en plikt til å beskytte hemmeligstemplede dokumenter, sier Auglend.

Dagbladets redaktør, Anne Aasheim, ville ikke kommentere om de hadde fotografert dokumentene eller ei.

-Denne saken fikk vi gjennom helt normale journalistiske arbeidsmetoder. Dagbladet var i likhet med en rekke andre medier på plass under fengslingsmøtet, og som alle andre fotograferte vi rettens aktører. Det ble ikke brukt noen spesiell linse og ingen bilder ble tatt i smug, sa Aasheim til VG i dag.

VIL IKKE GRANSKE: Politimester Ragnar Auglend.
Høvik, Tor