Skipet som ligger ved Skolten over natten, avløser MS «Princess of Norway» på ruten mellom Bergen og Newcastle.

Det nye skipet er større og to knop raskere enn det gamle, og rederiet DFDS håper dermed å få slutt på de mange forsinkelsene som har plaget passasjerene den siste tiden.

Tvunget til å bytte

Som BT meldte nylig, gikk det gamle skipet rett og slett ikke fort nok til å holde ruten. Selv i såkalt normalvær har det vært problemer. Etter fem måneders drift over Nordsjøen var ikke bare passasjerene, men også rederiet gått lei.

«Queen of Scandinavia» er bygget i 1981 i Finland, og er således fem år eldre enn «Princess of Norway», men lugarstandarden om bord i den nye englandsbåten skal være bedre. Skipet har også bedre fasiliteter for konferanser, et marked DFDS ønsker å satse på.

Danske DFDS Seaways overtok «Queen of Scandinavia» i 1991. Skipet ble da satt i rute mellom Oslo og København. Siden 2001 har hun seilt mellom Amsterdam og Newcastle. Når skipet nå forlater denne ruten, blir det erstattet av «Princess of Norway».

Drar torsdag morgen

Skipet blir liggende ved kai på Skolten til avgang klokken 09.00 torsdag morgen. Alle anløp til og fra Bergen kan du sjekke på nettsidene til Bergen og Omland havnevesen.

Rune Nielsen