Hvem som er invitert, er hemmelig. Hvor mange gjester det blir, får vi heller ikke vite.

Det som er klart, er at dronning Sonja har invitert til stående buffet i den kongelige residensen på Paradis. Selskapet begynner klokken 21 tirsdag kveld, etter det bt.no får opplyst.

Slottet vil ikke si noe om selskapet, ettersom det skjer i privat regi.

— Vi gir aldri ut opplysninger om de kongeliges private arrangementer, sier Sven Gjerulfsen, informasjonsrådgiver på Slottet.

Heller ikke de ansatte på Gamlehaugen vil si noe om forberedelsene, og hos Statsbygg, som driver bygget, får bt.no en kontant «ingen kommentar».

Kulturvenner Kongen og dronningen har flere ganger brukt Gamlehaugen til offisielle arrangementer. Private selskaper, derimot, er ikke dagligkost på slottet i Bergen.

Dronning Sonja kommer til byen i forbindelse med Festspillene, som kongeparet skal åpne onsdag. Selskapet på Gamlehaugen avholdes kvelden før.

— Dronningen har mange gode venner fra Bergens kulturliv, og jeg antar at flere av dem vil være invitert, sier hoffreporter Kjell Arne Totland i Se og Hør.

Han tipper at kunstmuseene i Bergen vil være representert, og muligens også Den Nationale Scene.

Friluftsfolk?

Dronningen har også flere venner i Bergen som hun studerte sammen med ved Universitetet i Oslo, ifølge Totland.

— Når hun først arrangerer et privat selskap, kan det være at hun også inviterer gode venner fra distriktene rundt Bergen. Hun har fått mange venner etter turer i fjellet, sier Totland.

Det er flotte lokaler dronning Sonja kan vise frem tirsdag kveld. Gamlehaugen er nylig oppusset, og dronningen skal selv ha brukt mye tid på å følge opp arbeidet.

Kong Olav hadde også besøk

Norske kongelige har også tidligere brukt sin offisielle residens i Bergen til selskapeligheter.

— Kong Olav pleide å ha bergenske venner på besøk på Gamlehaugen, og kronprins Haakon bodde der i en lang periode da han gikk på Sjøkrigsskolen. Han brukte Gamlehaugen nærmest som en hybel, sier Totland.

Hoffreporter Totland, som selv er fra Bergen, gleder seg stort over at de kongelige har selskap på Gamlehaugen.

— Jeg synes det er spennende og flott at de bruker boligen sin i Bergen, sier han.

  • Har du innspill til BTs journalist? Følg ham gjerne på www.twitter.com/JonTufto.Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!
Scanpix
Arkiv
Arkiv
IKKE INVITERT: - Jeg kjenner ikke til at det skal være noe selskap, sier teatersjef Bjarte Hjelmeland ved Den Nationale Scene.
Ørjan Deisz (arkiv)