Solen skinte da hun gikk til byen, men ved 19-tiden strømmet plutselig regnet ned.

— Jeg trodde ikke det kom til å regne i dag, sier Sjursæther. Hun iførte seg en plastpose fra Rema for å beskytte frisyren mot dråpene.

Og trolig ser det ut til at dagens uforutsigbare vær vil fortsette en god stund fremover. Den ustabile værtypen vi har i dag, vil fortsette helt til midten av neste uke, kanskje lenger, tror meteorologen.

Sjekk oppdatert værmelding!

— Vi har ingen solide høytrykk i sikte så langt vi kan se. Været vil nok bli litt gråere enn vi har vært vant til i det siste, sier Roar Teigen i Storm Weather Service.

Skiftende

Mest sannsynlig kan vi regne med raskt skiftende vær med byger og små solglimt, om hverandre. Slik fortsetter det gjennom helgen og i hvert fall til onsdag.

Temperaturen vil imidlertid fortsatt holde seg høy, rundt 20 grader. Noen rekordvarme er det likevel ikke snakk om, verken i august eller sommeren for øvrig.

— Sommeren har vært veldig bra i Bergen, men ikke ekstraordinær. Både 2002 og 1997 hadde byen høyere temperaturer og mindre nedbør, sier Stein Kristiansen, 1. konsulent ved klimadivisjonen til Meteorologisk institutt.

Juli best

Juli kommer trolig til å bli husket som som sommerens beste måned i Bergen, med en middeltemperatur på 17,5 grader, hele 3,2 grader over normalen.

Laura Sjursæther la optimistisk ut på bytur. Da skinte solen. Men det varte ikke lenge...
JON TUFTO