Det viser tall som BT har fått utarbeidet fra konsulentselskapet Universum sin årlige studentundersøkelse. Undersøkelsen om karrieremål er gjort blant økonomistudenter over hele landet. Den avslører markante forskjeller mellom Norges Handelshøyskole (NHH) og Universitetet i Bergen (UiB), selv om Statoil er selve jobbdrømmen begge steder.

Vil bidra til samfunnet

— De statlige virksomhetene kommer høyt opp på listen ved UiB. Men vi venter at flere selskaper vil bli mer synlig på universitetene i fremtiden. Kampen om talentene gjør at de vil rekruttere bredere enn før, sier Kenneth Akselsen i Universum.

29 prosent av UiB-studentene sier at deres karrieremål er å bidra til samfunnet, mens 14 prosent ved NHH oppgir det som mål.

I kø for informasjon

Tendensen var godt synlig på Karrieredagen på universitetet i går. Mens enkelte bedrifter hadde god tid mellom hver forespørsel, var det tett sammenstimling rundt Norad sin stand.

  • Flere av oss går på utviklingsstudier på Universitetet, og da er jo Norad drømmejobben, sammen med en del av de store organisasjonene, forteller Janne Weltzien Listhaug (19) som står bakerst i køen.

Hun går på første året av studiene, og synes det er vanskelig å tenke på arbeidslivet så tidlig.

— Vi skal jo spesialisere oss senere i studiene. Da må jeg bestemme hvilken retning jeg vil gå videre med, sier hun.