Med noen få plussgrader og strålende sol, har forholdene virkelig ligget godt til rette for fjellturer og skikjøring.

Søndag kveld vil skyene komme inn over Bergen og fjellene på Vestlandet. Dermed haster det med å nyte resten av dagen.

Sjekk værmeldingen der du er!

Hvordan har dagen din vært? Send bilder med MMS til 2211 eller med e-post til 2211@bt.no!

Solen stikker

— Kom deg tidlig opp og nyt været. Store deler av søndagen blir det veldig fint vær, med sol og veldig lite skyer, var meteorolog Geir Ottar Fagerlid i Vervarslinga for Vestlandet sin prognose da bt.no snakket med ham lørdag.

Sjekk hvordan det ser ut på Finse, Strandafjellet, Eikedalen og Myrkdalen!

Han fikk helt rett. Søndagen har vært strålende, men om meteorologen har rett for varselet i kveld også, spøker det for vinterferiesolen.

Natt til søndag blir det nattfrost i store deler av Hordaland, inkludert Bergen. Temperaturen vil stige til fem plussgrader i Bergen. Utpå kvelden kan det komme litt regn. Over 300 til 400 meter vil nedbøren komme som snø.

Grått, vått og trist

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag ser det ut til å bli mildt og grått.

— Ja, vi får fire milde og grå dager. Det vil bli mildt og regne hver dag. Riktignok ikke så mye regn, trolig mellom 20 til 50 millimeter på de fire dagene til sammen. En må opp i 700 til 800 meter før nedbøren kommer som snø. Temperaturen vil ligge på mellom fem og syv grader i lavlandet. Det blir ikke lange perioder med oppholdsvær og trolig lokal tåke en del steder, sier Fagerlid.

— Onsdag kan det til og med bli to til tre plussgrader på Finse, så det er veldig varm vind som kommer inn.

- Ingen gode nyheter til de som har vinterferie?

— Det er jo synd de ikke kan få sol i vinterferien nå når vi har så mye snø. Neste helg ser det ut til å bli bra vær. Det er litt langt frem, men så langt ser det ut til å bli kaldere og lite skyer fredag, lørdag og søndag i neste uke, sier meteorolog Fagerlid.