— Vi har hatt en drømmehelg. Litt vekslende forhold lørdag, men i dag trodde vi nesten ikke det vi så da vi våknet, forteller Jan Petter Svendal fra Os.

Sammen med en kameratgjeng tilbrakte han helgen i Myrkdalen.

— Jeg mottok pudderalarm på mobiltelefonen i dag tidlig. For oss som liker å kjøre løssnø, kom nattens snøfall som en gave fra himmelen. Magisk, sier skientusiasten fra Os.

Ifølge yr.no var det 12 minusgrader i Myrkdalen i ettermiddag.

— Det var litt kald vindtrekk og flere minusgrader, men det er bare å holde seg i aktivitet og kle godt på seg så går det fint, sier Svendal.

Her kan du se våre livekamera fra Voss og Eikedalen.

Advarer mot skityver — Ikke en sky på himmelen

Også daglig leder Jan Einar Thorsen i Voss Resort er fornøyd med helgen.

Totalt 3600 koste seg i bakkene lørdag og søndag.

— Totalt har vi fått 35 centimeter nysnø på tre dager og i dag var det ikke en sky på himmelen. Helt fantastisk, fastslår Thorsen.

På Voss har nå Hangursbanen åpnet og skianlegget har åpent på dagtid. Fredager er det kveldsåpent.

— De som sto tidlig opp fikk drømmeforhold i bakkene med all nysnøen. Problemet er det tar litt tid før den setter seg og utover dagen ble det litt kuler og fonner i løypene, forteller Jan Einar Thorsen.

Thorsen var selv oppe i bakkene litt ut på dagen og da var det fine forhold.

— Vanligvis er lørdagene den dagen med mest besøk hos oss, men denne helgen var det motsatt, ifølge den daglige lederen av Voss Resort.

40 centimeter nysnø

En annen som er godt fornøyd etter helgen er sjefen for Eikedalen Skisenter i Samnanger.

— Det falt nesten 40 centimeter nysnø i Eikedalen. Det trengte vi for det har vært litt hardt i bakkene våre til nå, sier daglig leder Fredrik Tønjum.

Løssnø-entusiaster, både på ski og brett, utfoldet seg utenfor oppmerkede løyper i dag.

— Vanligvis når det snør store mengder fortsetter det på søndagen og så skinner solen mandag når alle har reist til Bergen igjen, men i dag klaffet alt, forteller Tønjum.

Eikedalen Skisenter holder stengt i morgen, men fra tirsdag åpner kveldskjøringen og onsdag blir det åpent også på dagtid.

Tønjum anslår at det var rundt 3000 besøkende i Eikedalen denne helgen.

Drømmeforhold til tross, eksperter advarer mot rasfare ved å kjøre utenfor oppmerkede løyper.

I helgen ble to snøbrettkjørere tatt av skred på Bjorli i Lesja. Også på Harpefossen skisenter i Eid i Nordfjord gikk det ras i ettermiddag. Her ble ingen tatt av raset.

Var du en av dem som hadde en drømmedag i skibakkene? Diskutér saken nedenfor.